Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13
SUU Alm.del
Offentligt
1213600_0001.png
1213600_0002.png
Sundheds- og ForebyggelsesudvalgetChristiansborg1240 København K
Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har i brev af 28. januar 2013 stillet mig følgen-de spørgsmål 337 alm. del, stillet efter ønske fra Jane Heitman (V), som jeg hermedskal besvare.
Ministeren8. februar 2013J.nr. 2013-549
Spørgsmål 337:”Vil ministeren oplyse, om der er fulgt op på Sundhedsudvalgets beretning af 7. juni2012 til beslutningsforslag B 47?”Svar:Det fremgår af beretning af 7. juni 2012 til beslutningsforslag B 47, at den nuværendeinformationsindsats skal styrkes, hvad angår information til kommunerne.Den 23. november 2012 fremsendte jeg et notat til Sundheds- og Forebyggelsesud-valget, hvori der redegøres for, hvordan der følges op på beretningen af 7. juni 2012til beslutningsforslag B 47.Af dette notat fremgår det, at der oprettes en særlig sektion på radonguiden.dk mål-rettet kommunerne. På denne sektion fremgår de kommunale forpligtelser i henholdtil henholdsvis byggeloven og byfornyelsesloven. Denne udvidelse er implementeretpå radonguiden.dk. For at sikre, at kommunerne har den rette adgang til yderligereinformation om radon, fremgår kontaktoplysninger på de statslige myndigheder, derhar ansvaret for radon på denne sektion af radonguiden.dk.På radonguiden.dk opfordres kommunerne til at tage kontakt til Energistyrelsen, så-fremt de har erfaringer vedrørende håndtering af radon med henblik på at opnå vi-dendeling. Foreløbig har en kommune henvendt sig, og det undersøges nu, om den-ne kommunes indsats kan anvendes som case på radonguiden.dk.Af notatet fremgår det yderligere, at klima-, energi- og bygningsministeren og ministe-ren for by, bolig og landdistrikter, der har ansvaret for henholdsvis byggeloven og by-fornyelsesloven, inden den 31. december 2012 sender et fælles brev til kommunerneom deres forpligtelser. Dette brev blev sendt til kommunerne den 18. december2012.Endelig fremgår det af notatet, at der i forbindelse med regeringens strategi for ener-girenovering af den eksisterende bygningsmasse er igangsat en undersøgelse af de
KLIMA-, ENERGI- OGBYGNINGSMINISTERIET
Side 2
indeklimamæssige udfordringer, som kan opstå i forbindelse med energirenovering afbygninger, og hvordan man kan optimere indeklimaet i forbindelse med energireno-vering. Denne undersøgelse har blandt andet fokus på, hvordan man med øget venti-lation kan nedbringe niveauet af radon i indeluften. Undersøgelsen afsluttes ultimoapril 2013.
Med venlig hilsen
Martin Lidegaard