Socialudvalget 2012-13
SOU Alm.del
Offentligt
1267203_0001.png
1267203_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 1. juli 2013
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
LKJ / J.nr. 2013-3917
Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 4. juni 2013følger hermed social- og integrationsministerens endelige svar påspørgsmål nr. 269 (SOU alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fraFatma Øktem (V).
Spørgsmål nr. 269:”Vil ministeren redegøre for, hvorfor LivaRehab ikke kan få satspuljestøtte,men efterfølgende er inviteret i ekspertfølgegruppen, som skal evaluereprojektet ”Exit Prostitution”?”
Svar:Først og fremmest vil jeg gerne understrege, at det er kommunernes opga-ve at tilbyde konkrete sociale tilbud til mennesker i prostitution. Det betyder,at sociale tilbud, herunder LivaRehab, der løser opgaver på prostitutions-området, har mulighed for at indgå aftaler med kommunerne om et samar-bejde. Det er dog op til de enkelte kommuner at vurdere, hvilke tilbud deønsker at benytte sig af og indgå et samarbejde med. I den forbindelse viljeg også nævne, at det ikke er formålet med satspuljen at finansiere indsat-ser, som kommunerne i forvejen er forpligtet til at tilbyde borgeren. Det erkorrekt, at LivaRehab ikke tidligere har modtaget satspuljemidler. HvorvidtLivaRehab vil modtage satspuljemidler til eventuelle fremtidige projekter,afgøres af satspuljepartierne.Den faglige følgegruppe for Exit Prostitution er sammensat af et bredt ud-valg af repræsentanter fra forskellige NGO’er, kommuner og andre instituti-oner, der kan have interesse i at følge projektet. LivaRehab deltager i føl-gegruppen, idet de dagligt beskæftiger sig med målgruppen, og dermedsidder inde med en konkret erfaring.
2
Den nationale faglige følgegruppe skal bidrage med råd og vejledning tilløbende at kvalificere konkrete og faglige tilgange til målgruppen. Det hand-ler fx om brugerinddragelse, konkrete indsatser/metoder og resultater.Samtidig har den nationale faglige følgegruppe en opgave i at medvirke til,at projektet fastholder fokus på forandringer for borgeren. Endvidere skalfølgegruppen bidrage til forståelse og kvalificering af de evalueringsresulta-ter, der løbende kommer i projektperioden. Følgegruppen skal rådgive ogvejlede i, hvordan projektet kan have størst mulig virkning i prostitutionsmil-jøet med henblik på at opnå de ønskede resultater.
Karen Hækkerup
/ Anders Møller Jakobsen