Socialudvalget 2012-13
SOU Alm.del
Offentligt
1264017_0001.png
1264017_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300Fax. 3393 2518
Dato: 25. juni 2013
E-mail [email protected]
LKJ / J.nr. 2013-3907
Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 24. maj 2013følger hermed social- og integrationsministerens endelige svar påspørgsmål nr. 257 (SOU alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fraKarina Adsbøl (DF).
Spørgsmål nr. 257:”Ministeren bedes redegøre for, hvorfor hun mener, at det er korrekt at bru-ge en bestemt metode i forhold til projektet ’Exit Prostitution’, når hun i an-dre sammenhænge mener, at kommunerne skal have metodefrihed, ek-sempelvis i forhold til benyttelse af familierådslagning”.
Svar:Der er forskel på at lovgive om en bestemt metode og at udvikle og afprøveen bestemt metode. Der lovgives meget sjældent om bestemte metoder.Dette skyldes bl.a., at der hele tiden sker faglig udvikling på det socialeområde og dermed udvikler det sig også over tid, hvilken metode der er denbedste.Udgangspunktet for Exit Prostitution er, at vi i dag ikke har kendskab tilevidensbaserede metoder, der kan hjælpe prostituerede ud af prostitution.Derimod har vi evidensbaserede metoder, der virker på andre områderinden for socialpolitikken. Derfor er udviklingsprojekter, som eksempelvisExit Prostitution, ofte bundet op på en bestemt metodetilgang, som vi harkendskab til virker i andre lande eller på andre om områder inden for soci-alpolitikken. Formålet vil dermed være at afprøve og videreudvikle en me-tode i en dansk sammenhæng eller på et nyt felt inden for det sociale om-råde.
2
Exit Prostitution tager udgangspunkt i at udvikle CTI-metoden (Critical TimeIntervention), der er afprøvet med dokumenteret gode resultater på hjemlø-seområdet, til også at kunne bruges på prostitutionsområdet. SFI og Soci-alstyrelsen har indgået et samarbejde med de fire største kommuner iDanmark om at udvikle og afprøve metoden på prostitutionsområdet. Meto-den skal sikre, at udsatte prostituerede får forbedret deres aktuelle livssitua-tion, og at prostituerede, der ønsker at stoppe, får støtte til at finde en vejud af prostitution.En væsentlig forudsætning for at kunne sikre, at der kan måles på, om ind-satsen virker, er, at metoden implementeres ens i de fire projektkommuner.Det vil sige, at alle i målgruppen skal modtage det samme tilbud. Derfor ermetoden fastlagt på forhånd.Jeg kan endvidere oplyse, at projektet løber frem til udgangen af 2015, hvorvi på baggrund af SFI’s evaluering i satspuljekredsen skal drøfte, hvorvidtmetoden skal udbredes på landsplan.
Karen Hækkerup
/ Anders Møller Jakobsen