Socialudvalget 2012-13
SOU Alm.del
Offentligt
1171597_0001.png
1171597_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 30. oktober 2012
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
THA/ J.nr. 2012-6566
Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 8. oktober 2012følger hermed social- og integrationsministerens endelige svar påspørgsmål nr. 13 (SOU Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Hans Andersen (V).
Spørgsmål nr. 13:”Hvad vil ministeren gøre for, at handicappede børn fremover får den rettetræning, behandling og de rette hjælpemidler fra kommunerne, og vil mini-steren foretage sig noget for at sikre at kommunerne deler specialviden påområdet, med henvisning til artiklen: 'Kommunerne lader handicappede børni stikken' fra Newspaq den 24. september 2012?”
Svar:Styrkelse af forebyggelse, tidlige indsatser og social rehabilitering er et af decentrale temaer for socialreformen. Der skal sættes langt mere målrettet indmed tidlige og forebyggende indsatser, så problemerne ikke forværres eller”går i arv”. Det gælder også i forhold til børn med handicap.Blandt andet for at understøtte denne målsætning er det selvfølgelig vigtigt,at der sker en videndeling mellem kommunerne i forhold til at yde den rettehjælp og støtte, men mindst lige så vigtigt er det, at vi fra centralt hold med-virker til at udbrede viden om metoder, der virker. Social- og Integrationsmi-nisteriet har indgået et strategisk partnerskab med KL, som er baseret på trecentrale principper. For det første skal der fastsættes klare mål for centraleinitiativer samt for indsatsen i kommunerne. For det andet skal kommunernestøttes i at kunne vælge og anvende de indsatser, der virker, og for det tred-je skal der ske opfølgning på, om indsatserne virker og om målene nås. KL
2
og Social- og Integrationsministeriet vil i tæt samarbejde tilvejebringe detnødvendige datagrundlag for at kunne vurdere dette og vil følge op i forholdtil kommunerne på de områder, hvor målene ikke måtte være nået.
Karen Hækkerup/ Hanne Stig Andersen