Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1279088_0001.png
1279088_0002.png
J.nr. 13-0221141Den 10. september 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 596 af 4. juli 2013 (alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lars Barfoed (KF).
Holger K. Nielsen/Lene Skov Henningsen
1/2
Spørgsmål
Er ministeren i lyset af rapporten fra regeringens vækstteam for turisme ogoplevelsesøkonomi enig i, at forlystelsesparker og resten af turisterhvervet eret internationalt konkurrenceudsat erhverv, og at en forbedring af erhvervetsgenerelle vækstvilkår, herunder en reduktion af afgiftsniveauet, vil være med tilat tiltrække flere udenlandske turister og dermed skabe vækst og nye arbejds-pladser?
Svar
Vækstskabelse i den dansketurisme og oplevelsesøkonomi er vigtigt for rege-ringen. Med Vækstplan DK er der vedtaget en række initiativer, der genereltstyrker de danske virksomheders konkurrenceevne. Særligt vil forhøjelsen afmomsfradragsretten for hotelovernatninger fra 50 til 75 pct. bidrage til at ska-be vækst og arbejdspladser i hotel- og restaurationsbranchen til gavn for heleturisterhvervet.Udviklingen af den danske og internationale turisme påvirkes af en lang rækkeparametre, og regeringen har derfor nedsat et vækstteam for turisme og ople-velsesøkonomi, der generelt har set på, hvordan der kan skabes vækst i danskturisme og oplevelsesøkonomi.Vækstteamet har i juni 2013 afleveret deres anbefalinger, og regeringen vilherefter i efteråret lancere en vækstplan for turisme og oplevelsesøkonomisom opfølgning på vækstteamets anbefalinger.
2/2