Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1274870_0001.png
1274870_0002.png
J.nr. 13-0220051Den 26. august 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 594 af 3. juli 2013.Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Erling Bonnesen(V).(Alm. del).
Holger K. Nielsen/Søren Schou
1/2
Spørgsmål 594
Ministeren anmodes om at vurdere, om der vil kunne opnås fradrag efter bolig-jobordningen til en persons udgifter til baby-sitting efter den i vedlagte notat be-skrevne ”babysitter-ordning”.
Svar
Som skatteminister har jeg ikke mulighed for at behandle konkrete sager, herun-der foretage den endelige vurdering af, om en konkret udgift vil være fradragsbe-rettiget, men jeg kan generelt oplyse følgende om mulighederne for at tage fradragfor udgifter til børnepasning efter BoligJobordningen:Efter BoligJobordningen kan private tage fradrag for lønudgifter til hjælpog istandsættelse i hjemmet på op til 15.000 kr. årligt pr. person.De fra-dragsberettigede ydelser er dels visse serviceydelser udført i hjemmet ogfritidsboligen, dels visse reparations- og vedligeholdelsesarbejder på eksi-sterende helårs- og fritidsboliger.De fradragsberettigede serviceydelser omfatter blandt andet børnepasningi hjemmet, samtaflevering og afhentning af børn i daginstitution, skole, fri-tidsklub og til fritidsaktiviteter. Det forudsættes således, at børnepasningenfinder sted i familiens hjem eller er et led i transport mellem hjem og dag-institution, skole, fritidsklub eller fritidsaktivitet. Udgifter til børnepasning,der foregår andresteder end i hjemmet, eksempelsvis på en arbejdsplads el-ler i en institution, vil derimod ikke være fradragsberettiget.Det er endvidere en betingelse for fradraget, at børnepasningen udføresenten af en momsregistreret virksomhed eller af en fuldt skattepligtig per-son over 18 år, samt at der er dokumentation for arbejdets udførelse. Be-taling for det udførte arbejde skal foregå elektronisk og der skal ske elek-tronisk indberetning af oplysningertil SKAT via TastSelv.
Vurderingen af, om en konkret udgift vil være fradragsberettiget efter BoligJob-ordningen, foretages af SKAT.
2/2