Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1281696_0001.png
1281696_0002.png
J.nr. 13-0218766Den 18. september 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 589 af 2. juli 2013 (alm. del). Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Mads Rørvig(V).
Holger K. Nielsen/Søren Schou
1/2
Spørgsmål
Ministeren bedes redegøre for reglerne for forskudsregistrering for arbejdsta-gerog eventuelt ægtefælle, når en dansk medarbejder flytter til Tyskland ogovergår tilansættelse på en tysk kontrakt i samme virksomhed, men bibehol-derfast ejendomi Danmark. Herunder bedes ministeren kommentere på,hvorvidt ministeren finder,at reglerne på området er indrettet således, at skat-teyderen selv er i standtil atindgive de korrekte oplysninger til de danske myn-digheder, eller om det er rimeligtat denne eller dennes arbejdsgiver skal ind-hente bistand fra en revisor.
Svar
Reglerne om forskudsregistrering er indrettet til, at borgerne selv kan aflevereoplysning om ændrede indtægtsforhold til de danske skattemyndigheder, her-under i forbindelse med en udstationering som skitseret i spørgsmålet.En skatteyder med ikke-komplicerede skatteforhold kan via TastSelv borgerdanne en online forskudsopgørelse med de relevante ændringer i løbet af etindkomstår.En skatteyder med komplicerede skatteforhold kan via TastSelv aflevere op-lysninger om de ændrede indtægtsforhold, men kan ikke selv danne en onlineforskudsopgørelse.Skatteyderne kan få hjælp til aflevering af oplysninger til brug for forskudsregi-strering i forbindelse med flytning til udlandet via skat.dk eller ved at skrive tilSKAT.På skat.dk findes afsnit om ”Du flytter til udlandet” og ”Du bliver udstatione-ret” med anvisning på, hvordan man afgiver de nødvendige oplysninger tilskattemyndighederne i forbindelse med flytningen til udlandet. Her kan manogså hente en blanket 04.029 som hjælp til at afgive de rigtige oplysninger.
2/2