Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1260584_0001.png
1260584_0002.png
J.nr. 13-0193252Dato: 14-06-2013
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål 509 af 7. juni 2013 (alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra(MFU) Finn Sørensen (EL).
Holger K. Nielsen/Lars Jepsen

Spørgsmål:

Idet der henvises til artiklen ”Udenlandske firmaer blæser på skiltelov” i Fagbladet 3F den4. juni 2013, bedes oplyst om SKAT, når de danske regler bliver overtrådt, søger informa-tion hos myndighederne i firmaernes hjemlande for at kontrollere, hvorvidt de udenlandskevirksomheder vitterlig er registreret i hjemlandet, om de opfylder kravene udstationerings-direktivet, og om de har forsikret deres ansatte?

Svar:

SKAT har oplyst følgende:”I forbindelse med kontrol af udenlandske virksomheders aktiviteter i Danmark foretagesder en konkret vurdering af, om der skal søges flere oplysninger om virksomhedens hjemli-ge registrering, men som udgangspunkt kontrolleres oplysningerne via opslag i VIES-systemet, som er en EU-baseret database omfattende virksomheder med driftssted indenforhele EU. VIES-systemet indeholder oplysninger om virksomheders momsregistrering. Deter herefter en konkret vurdering, om der skal rettes henvendelse til hjemlandet. Såfremt en-treprisesummen er over 15.000 €, retter SKAT henvendelse til hjemlandets myndigheder.Udstationeringsdirektivet og arbejdsgivernes forsikring af sine ansatte har almindeligvis ik-ke betydning for udenlandske virksomheders og deres ansattes beskatning i Danmark. I øv-rigt henhører udstationeringsdirektivet og eksempelvis den lovpligtige arbejdsskadeforsik-ring under Beskæftigelsesministeriets ressort.”
Side 2 af 2