Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
J.nr. 13-0189946Den28. juni 2013
TilFolketinget – SkatteudvalgetHermed sendes svar på spørgsmål nr. 495 af 4. juni 2013 (alm. del). Spørgs-målet er stillet efter ønske fra Thorsten Schack Pedersen(V).
Holger K. Nielsen
/ Søren Schou
1/2
Spørgsmål 495
Hvilke dispensationsmuligheder er der i forhold til opfyldelse af kravene om-kring skattenedslag for seniorer i forhold til beskæftigelseskravet, når der ermodtaget besked om beskæftigelsesomfanget fra ATP, men der har været enbeskæftigelsessituation, hvor Lønmodtagernes Garantifond har været indeover – og beskæftigelsesomfanget ikke er blevet retten i den situation?
Svar
Da spørgsmålet om, hvorvidt en senior omfattet af lov om skattenedslag forseniorer opfylder arbejdstidskravet efter ATP-lovgivningen, og spørgsmåletom opgørelsesmetoden for beskæftigelseskravet hører under Beskæftigelses-ministeriet og ATP, har jeg indhentet følgende bidrag fra Beskæftigelsesmini-steriet:”ATP, der varetager administrationen i henhold til lov om skattenedslag tilseniorer, har overfor Beskæftigelsesministeriet oplyst, at i de tilfælde, hvorLønmodtagernes Garantifond (LG) skal dække lønmodtagerens krav modarbejdsgiveren, foretager LG indberetning af ATP-bidrag til ATP for de peri-oder, hvor LG udbetaler løn og erstatning for løn i opsigelsesperioden. Harlønmodtageren ikke fået nyt arbejde, bør der således ikke forekomme huller ibeskæftigelsesgraden for de perioder, som LG har dækket. Denne indberet-ning er sket for indberetninger, der er modtaget og behandlet i LG’s nye udbe-talingssystem, der blev taget i brug i begyndelsen af 2012. Tidligere skullelønmodtageren selv henvende sig til ATP for at få godskrevet bidraget.Med hensyn til dispensationsmuligheder har ATP oplyst, at man i henhold tilloven skal administrere denne således, at hvis lønmodtageren ikke har gjortindsigelser rettidigt mod den årlige opgørelse, så er der i lov om skattenedslagfor seniorer ingen særlige dispensationsmuligheder, dvs. at der skal reageres aflønmodtageren eller arbejdsgiveren indenfor 3-måneders fristen, hvis ATPskal have mulighed for at foretage rettelser i den årlige beskæftigelsesprocent,som lønmodtageren har fået tilsendt.”
2/2