Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1260590_0001.png
1260590_0002.png

Samråd i Skatteudvalget 31. maj 2013 –

Fremtidig orientering af skatteudvalget

om udviklingen i de offentlige restancer

Samrådsspørgsmål AQ”Ministeren bedes redegøre nærmere for, hvorforhan i svaret af 2. april 2013 på alm. del -spørgsmål 344 afviser at oversendekvartalsrapporter til Folketingets Skatteudvalg,når ministeren på samrådet den 28. februar 2013(Restanceinddrivelsen) tilkendegav, at ministerengerne ville holde udvalget løbende orienteret omrestanceudviklingen, og herunder uddybehvordan han vil sørge for, at udvalget holdesløbende orienteret om restanceudviklingen”.
Svar:
Tak for indkaldelsen til samrådet, som jeg dogundrer mig lidt over. Men det giver mig lejlighedtil at rette en tilsyneladende misforståelse.Der er intet misforhold mellem mit tilsagn påsamrådet den 28. februar 2013 om at holdeskatteudvalget løbende orienteret omrestanceudviklingen og mit svar på spørgsmål344.Jeg nævnte i mit svar på spørgsmål 344, at jegikke påtænkte at genindføre oversendelse afkvartalsrapporter i den tidligere form.Kvartalsrapporterne, der redegjorde for heleSKATs forretningsområde, blev i sin tid indførtfor, at Folketinget kunne følge med i udviklingen
-2-
i forbindelse med sammenlægningen afkommunerne og ToldSkat i 2005. Denneimplementering er på plads, og rapporterne er afden grund ophørt. Den sidst leveredekvartalsrapport er for oktober kvartal 2010.Endvidere nævnte jeg, at jeg imidlertid vil holdeudvalget automatisk og løbende orienteret omrestancerne og udviklingen heri samt i relevantomfang udviklingen set i forhold til opfyldelsenaf måltallene.Jeg nævnte også at jeg sigter mod kvartalsviseorienteringer, første gang i juni 2013, medrestancetallene for 1. kvartal 2013. Det gør jegfortsat.Ved automatisk og løbende orientering skalforstås, at jeg af egen drift kvartalsvis viloversende et notat til skatteudvalget, der redegørfor restanceudviklingen.