Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1254396_0001.png
1254396_0002.png
J.nr. 13-0181843Dato: 29-05-2013
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 473 af 27. maj 2013.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Frank Aaen (EL).(Alm. del).
Holger K. Nielsen/Thomas Larsen

Spørgsmål:

Hvad kan omfanget af handel med værdipapirer via danske finansielle virk-somheder og andre danske aktører, der efter det seneste EU-11 udspil om transaktionsskatvil blive omfattet, estimeres til i handelsværdi?

Svar:

Danmark deltager ikke på nuværende tidspunkt i det forstærkede samarbejde om enafgift på finansielle transaktioner. Hvis forslaget gennemføres i sin nuværende form, vildanske finansielle institutioner mv. blive afgiftspligtige, i det omfang de handler med fi-nansielle institutioner mv. etableret i et deltagerland og/eller handler med finansielle in-strumenter udstedt i et deltagerland. Det vil konkret betyde, at der ved hver enkelt transak-tion skal foreligge oplysninger om, hvem den direkte modpart i handlen er, samt eventueltoplysninger om udstederland.Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at skønne over omfanget af disse handler. Detforventes dog, at Kommissionen på et senere tidspunkt – om muligt – vil fremlægge skønfor omfanget af handel med finansielle instrumenter og de provenumæssige konsekvenserfor hhv. de deltagende og ikke-deltagende lande. Der henvises i øvrigt til grund- og nær-hedsnotatet af 3. april 2013 for en beskrivelse af de juridiske og økonomiske konsekvenseraf direktivforslaget.
Side 2