Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1256991_0001.png
1256991_0002.png
J.nr. 13-0175453Den 06-06-2013
TilFolketinget – SkatteudvalgetHermed sendes svar på spørgsmål nr. 468 af 17. maj 2013 (alm. del). Spørgs-målet er stillet efter ønske fra ikkemedlem af Skatteudvalget (MFU) PrebenBang Henriksen(Venstre).
Holger K. Nielsen
/ Lise Bo Nielsen
1/2
Spørgsmål
Ministeren anmodes om at redegøre for og kommentere den i artiklen ”K:regeringen svigter danske investorer” (Børsen den 10. maj 2013) anførte skat-temæssige stilling for udenlandske investeringsforeninger.
Svar
Alt i alt er de gældende regler for beskatningen af investering i investeringsin-stitutter fornuftige – uanset om der er tale om danske eller udenlandske inve-steringsinstitutter.Den grundlæggende struktur i reglerne har været gældende i mange år. Og devar også gældende under den tidligere regering. Dermed ikke sagt, at der ikkeløbende kan ske forbedringer. Det har den tidligere regering gjort, og dettearbejde har den nuværende regering fortsat. Regeringen vil også fortsat arbejdepå at gøre reglerne så enkle som muligt, og at reglerne i videst muligt omfanger neutrale, uanset om investeringerne sker via danske eller udenlandske inve-steringsinstitutter.Reglerne vedrørende investering i investeringsinstitutter er meget komplicere-de. Grundlæggende er det dog vigtigt at være opmærksom på, at reglerne ergenerelle.I erkendelse af, at det kan være vanskeligt for udenlandske investeringsinstitut-ter at opfylde betingelserne for at være et minimumsbeskattet investeringsin-stitut, lempede regeringen med vedtagelsen af L95 (lov nr. 433 af 16. maj2012)betingelserne for at være et minimumsbeskattet investeringsinstitut.Lempelsen indebar en enklere opgørelse af det beløb, der årligt skal beskatteshos investorerne. Med lovændringen blev det gjort lettere at markedsføre in-vesteringsprodukter på tværs af grænserne.Allerede under behandlingen af L 95 var det klart, at den finansielle brancheønskede flere ændringer, herunder særligt lempelser af udbytteskatten forudenlandske investorer, der ønsker at investere i danske minimumsbeskattedeinvesteringsinstitutter. Under lovforslagets behandling tilkendegav den davæ-rende skatteminister da også, at der ville blive igangsat en analyse af beskatnin-gen.Som det også blev tilkendegivet dengang, er der tale om en analyse, der skaldække både danske og udenlandske investorer og investeringer via danskesåvel som udenlandske investeringsinstitutter m.v. Der er tale om en forholds-vis omfattende analyse af et meget kompliceret regelsæt. Analysen er nuigangsat, og den vil vise, om det er muligt og nødvendigt at justere på regelsæt-tet. Det er imidlertid afgørende, at analysen er grundig, og at ændringer sker pået oplyst grundlag.
2/2