Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1252130_0001.png
1252130_0002.png
j.nr. 13-0162963Dato : 24-05-2013
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 415af 29. april 2013.(Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen.
Holger K. Nielsen
/Preben Bialas

Spørgsmål:

"Mener ministeren, at det er en retssikkerhedsmæssig fornuftig situation, nårSKAT begynder at indkræve en fordring på vegne af en anden offentlig myndig-hed,selvom der mellem den pågældende myndighed og debitor kører enretssag, om det krav, som SKAT har rejst?"

Svar:

Som anført i mit svar på SAU Alm. Del spørgsmål nr. 414, er det den myndig-hed, der som fordringshaver fremsender fordringer til inddrivelse, der skal be-regne og opgøre fordringen inden fremsendelsen, og SKAT har på det tidspunktnormalt ikke yderligere viden om relationerne mellem fordringshaveren og debi-toren.Såfremt der under inddrivelsen hos SKAT gøres indsigelser om kravets eksistenseller størrelse, kan SKAT beslutte, at det skal have opsættende virk-ning.Beslutningen om opsættende virkning træffes af SKAT på grundlag af envurdering af de fremsatte indsigelser, når der er begrundet formodning om, atkravet ikke er opgjort korrekt eller ikke eksisterer, og vil gælde, indtil fordrings-haveren har afklaret tvisten med skyldner.Oplysning fra en debitor eller en fordringshaver om, at en retssag verserer mel-lem fordringshaver og debitor, kan føre til en begrundet formodning om, at kra-vet ikke er opgjort korrekt eller ikke eksisterer.