Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1252126_0001.png
1252126_0002.png
j.nr. 13-0162963Dato : 24-05-2013
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 414af 29. april 2013.(Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen.
Holger K. Nielsen
/Preben Bialas

Spørgsmål:

"Ministeren bedes redegøre for, hvilke kriterier der gælder for inddrivelse hosSKAT, når kravet gælder andre myndigheder. Har SKAT i den forbindelse enopgave i at bekræfte kravets gyldighed?"

Svar:

SKAT skal ikke bekræfte gyldigheden af en fordring ved modtagelsen.Det er den myndighed, der som fordringshaver fremsender fordringer til inddri-velse, der skal beregne og opgøre fordringen inden fremsendelse. Ligeledes erdet fordringshaveren, der skal behandle indsigelser om fordringens oprindeligeeksistens og størrelse, også hvis indsigelsen fremkommer efter, at SKAT harmodtaget fordringen til inddrivelse.Som udgangspunkt tillægges indsigelser om et kravs eksistens eller størrelse, ihenhold til lovgivningen, ikke opsættende virkning. Udgangspunktet sikrer, at enskyldner ikke kan udskyde eller undgå inddrivelse af fordringen ved at fremsætteindsigelse om, at fordringen ikke eksisterer eller er opgjort forkert.SKAT kan beslutte, at indsigelser om kravets eksistens og størrelse tillæggesopsættende virkning, hvis der er en begrundet formodning om, at kravet ikke eropgjort korrekt eller ikke eksisterer. Hvis fordringshaveren ikke søger skyldne-rens indsigelser om kravets eksistens eller størrelse afklaret inden rimelig tid,kan SKAT tilbagesende kravet til fordringshaveren.