Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1240541_0001.png
1240541_0002.png
J.nr. 13-0113332Dato: 23. april 2013
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 384 af 9. april 2013.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Gitte Lillelund Bech(V).(Alm. del).
Holger K. Nielsen/Ivar Nordland

Spørgsmål:

Vil ministeren tage initiativ til at ændre dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Dan-mark og Indien set i lyset af, at Indien vil hæve deres interne kildeskat på royalties fra 10 til25 pct.? Det har den konsekvens, at danske virksomheder fremadrettet skal betale 20 pct. påalle bruttoroyaltybetalinger fra indiske datterselskaber til Danmark. De facto vil det ofte be-tyde en nettobeskatning på over 100 pct.

Svar:

Som tidligere oplyst i svar på Skatteudvalgets spørgsmål gives der ikke oplysninger omforhandlinger med andre lande om dobbeltbeskatningsoverenskomster, før forhandlingerneer afsluttet, og overenskomsten er underskrevet.Efter de oplysninger Skatteministeriet er i besiddelse af, er den indiske skat af royaltybeta-linger til udlandet fortsat 10 pct. af bruttobeløbet af de betalte royalties.Jeg vil tilføje, at det danske net af dobbeltbeskatningsoverenskomster med andre lande heletiden skal være opdateret, så overenskomsterne hele tiden er på linje med erhvervslivetsbehov og nutidens forhold. Herunder indgår, at en dansk dobbeltbeskatningsoverenskomstmed et andet land skal svare til landets overenskomster med de andre lande, så danske er-hvervsvirksomheder ikke udsættes for en højere beskatning i det andet land i forhold tilkonkurrenter fra andre lande.Skatteministeriet er derfor opmærksom på, hvad den danske dobbeltbeskatningsoverens-komst med Indien – sammenholdt med intern indisk ret – betyder for indisk beskatning fordanske erhvervsvirksomheder med indkomst fra Indien i forhold til tilsvarende indisk be-skatning af andre landes erhvervsvirksomheder med indkomst fra Indien.
Side 2