Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1232206_0001.png
1232206_0002.png
j.nr. 13-0080967Dato : 02.04.13
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 338af 5. marts 2013.(Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen (V)
Holger K. Nielsen
/Preben Bialas

Spørgsmål:

”Ministeren bedes oplyse efter hvilke kriterier og retningslinjer restancer skalafskrives henholdsvis skal parkeres til senere inddrivelse, og hvordan afskrivnin-ger henholdsvis parkeringer indgår i opfyldelse af måltallene, herunder om det ergennemsigtigt, hvorvidt opfyldelse af måltallene relaterer sig til afskrevne re-stancer.”

Svar:

I forbindelse med vedtagelse af den nye inddrivelseslov med ikrafttræden den 1.januar 2009 blev der indført nye afskrivningsregler. SKAT kan efter disse regler– i modsætning til tidligere – afskrive restancer endeligt, hvis inddrivelsen efternærmere fastsatte kriterier skønnes at være udsigtsløs. Vedrørende de nærmerekriterier og retningsliner for afskrivning og ”parkering” af restancer skal jeg iøvrigt henvise til mit svar på spørgsmål 340.Afskrivninger indgår på linje med øvrige krediteringer ved opgørelse af måltal-lene på finansloven. Kun inddrivelige restancer indgår i måltallene – parkeredeperson- og virksomhedsrestancer medregnes ikke i måltallene.Systemmæssige begrænsninger gør, at SKAT ikke kan opgøre, hvor mange re-stancer, der afskrives efter inddrivelseslovens § 16. Det er således ikke muligt ide eksisterende inddrivelsessystemer at udsøge hvilke restancer, der er udgået afrestancemassen af hvilke årsager. Opgørelserne i de enkelte systemer vil værepræget af sammenblanding af restancer, der er udgået af restancemassen pågrund af eksempelvis tilbagekaldelse fra en fordringshaver, gældssanering, for-ældelse, afskrivning osv. Når Et Fælles Inddrivelsessystem (EFI) idriftsættes, vildet være muligt at danne statistikker, der opgør afskrivninger og årsagerne hertil.