Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1249920_0001.png
1249920_0002.png
J.nr. 13-0009413Dato: 17. maj 2013
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 333 af 5. marts 2013.Spørgsmålet er stillet efter ønske fraJan E. Jørgensen(V).(Alm. del).
Holger K. Nielsen/Lene Henningsen

Spørgsmål:

På hvilken baggrund vurderer regeringen, at det nordiske miljømæske Svanen ogFSC-mærket på grund af EU-regler ikke vil kunne omfattes af den lempeligere afgift på sammemåde som Blomsten, jf. at ministeren under 3. behandling af L 50 (Reklameafgiftsloven) udta-ler, at der i forhold til EU-godkendelsen skal tages ”udgangspunkt” i Blomsten (citat: ”Det harmeget at gøre med EU. Det er EU, der har udviklet Blomsten, og vi skal have det her godkendti EU, og derfor er det nødvendigt, at vi tager udgangspunkt i Blomsten”).

Svar:

Svanen er et nordisk miljømærke, som styres efter retningslinjer fra Ministerrådet. Uden-landske virksomheder kan også opnå Svanen, men mærkningsordningen benyttes i dag primærtaf nordiske virksomheder – herunder flere danske virksomheder.En differentiering efter Svanen vil give danske trykkerier, som i stort omfang er svanemærkedei dag, et afgiftsmæssigt forspring i forhold til andre trykkerier i EU, hvilket er problematisk iforhold til EU-retten.Når Blomsten for tryksager i højere grad er implementeret, kan det overvejes at ændre reklame-afgiftsloven, så differentiering efter både Blomsten og Svanen bliver en mulighed.
Side 2