Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1249932_0001.png
1249932_0002.png
J.nr. 13-0009413Dato: 17. maj 2013
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 323 af 5. marts 2013.Spørgsmålet er stillet efter ønske fraJan E. Jørgensen(V).(Alm. del).
Holger K. Nielsen/Lene Henningsen

Spørgsmål:

Hvilken kontakt har der været mellem Skatteministeriet og Kulturministeriet iforhold til spørgsmålet om kriterierne for fritagelse af reklameafgift og kriterierne i Uge-bladspuljen undervejs i forberedelsen af lovforslaget om reklameafgiftsloven og undervejs ilovbehandlingen af lovforslaget om reklameafgiftsloven (L 50), og har der været forskelli-ge opfattelser i de to ministerier af, hvor langt man kan gå i forhold til statsstøttereglerne?

Svar:

Efter aftale med kulturministeren besvarer skatteministeren spørgsmålet på beggeministres vegne.Gruppen af publikationer, som kan omfattes af Ugeavispuljen, er snævrere end gruppen afpublikationer, som er omfattet af reklameafgiftslovens vareområde.Reklameafgiftsloven hører under Skatteministeriets ressort, og det er derfor alene Skatte-ministeriet, der har udformet reklameafgiftsloven. Undervejs i processen med forberedelseaf lovforslaget har Skatteministeriet haft kontakt med eksterne parter for løbende at få op-klaret tvivlsspørgsmål, ligesom lovforslaget har været sendt i høring hos eksterne parter.Kulturministeriet har været blandt disse.
Side 2