Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1249936_0001.png
1249936_0002.png
J.nr. 13-0009413Dato: 17. maj 2013
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 321 af 5. marts 2013.Spørgsmålet er stillet efter ønske fraJan E. Jørgensen(V).(Alm. del).
Holger K. Nielsen/Lene Henningsen

Spørgsmål:

Vil ministeren tage initiativ til at afklare, om EU vil kunne godkende en justeringaf reklameafgiften, således at månedsaviser også kan afgiftsfritages, f.eks. ved kontakt til EUherom og/eller ved indhentelse af responsum fra Kammeradvokaten om, hvorvidt man indenfor EU’s statsstøtteregler kan gå længere, end regeringen har gjort i reklameafgiftsloven, såle-des at også månedsaviserne kan fritages for afgift?

Svar:

Hvis frekvenskravet lempes, vil der fortsat være grænsetilfælde, hvor der kan argumen-teres for, at lignende produkter ikke vil blive omfattet af afgiftsfritagelsen. Der vil også væreprodukter, som fritages for afgift, selv om produkterne ikke falder inden for den kategori afprodukter, som ønskes fritaget.Formålet med afgiften er at nedbringe affaldsmængderne. Jo flere produkter man omfatter affritagelserne, uden at de til fulde opfylder det højere formål, som berettiger til en undtagelse, jovanskeligere bliver det at opfylde hovedformålet.Det er således min opfattelse, at de vedtagne kriterier er i overensstemmelse med fritagelsensformål - afgiftsfritagelse for nyhedsformidlende ugeaviser – hvorfor jeg ikke ser nogen grundtil at ændre i kriterierne.Se desuden besvarelsen af SAU alm. del spørgsmål 315.
Side 2