Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1213009_0001.png
1213009_0002.png
J.nr. 13-0034672Dato: 7. februar 2013
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 229 af 22. januar2013. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karina Adsbøl(DF).(Alm. del).
Holger K. Nielsen/Else Veggerby Christoffersen

Spørgsmål 229:

Vil ministeren redegøre for, om der for en ubeboet, kondemneret bolig skal betales afgiftersom forsyningsafgift, vandafledningsafgift, varmeafgift og renovationsafgift? I bekræftendefald bedes ministeren oplyse regelgrundlaget herfor, samt hvorvidt ministeren finder detteer rimeligt.

Svar:

Energi- og miljøafgifter opkræves af forsyningsselskaber, der leverer el, vand og varme tilboligen. Regelgrundlaget er miljø- og energiafgiftslove som elafgiftsloven og lov om afgiftaf ledningsført vand.Boligejere skal betale forsyningsselskabet for forbrug af el, vandog varme. Når boligen erubeboet og kondemneret, er der i princippet intet forbrug af vand og energi, og dermed hel-ler ingen betaling af afgift. Forsyningsselskaberne kan dog kræve betaling for, at ejendom-men er tilsluttet forsyningsnettet m.m. Hvis boligejeren vælger at holde boligen opvarmet,skal der betales afgifter af den leverede varme på samme måde som i andre boliger.I tilfælde, hvor der er tale om en ubeboet, kondemneret bolig, skal boligejeren selv sørgefor at afmelde renovation m.v. hos kommunen for at undgå betaling.Jeg finder det rimeligt, at boligejere selv betaler for forbrug af el, vand og varme, der leve-res til boligen, og selv sikrer sig, at der sker afmelding af renovation m.v., der ikke anven-des.
Side 2