Retsudvalget 2012-13
REU Alm.del
Offentligt
1271940_0001.png
1271940_0002.png
Politi- og Strafferetsafdelingen
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:
8. august 2013Straffuldbyrdelseskonto-retSagsbeh: Jean Elisabeth HørdumSagsnr.: 2013-0030-1549Dok.:836293
Hermed sendes endelig besvarelse af spørgsmål nr. 963 (Alm. del), somFolketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. juli 2013.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pernille Skipper (EL).
Morten Bødskov/Frederik Gammeltoft
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 963 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

”Vil ministeren oplyse, hvilke beskrevne pædagogiske metoderungeafdelingen i Statsfængslet i Jyderup arbejder efter, hvor-dan det pædagogiske arbejde dokumenteres, og med hvilkepædagogiske miljøer i og uden for Kriminalforsorgen ungeaf-delingen samarbejder?”

Svar:

Direktoratet for Kriminalforsorgen har oplyst, at ungeafdelingen i Stats-fængslet i Jyderup arbejder efter den systemiske metode. Personalet er i et2-årigt uddannelsesforløb blevet undervist og trænet i systemisk metodemed en anerkendende tilgang, ligesom de har modtaget supervision i for-hold til at arbejde med denne metode. Der arbejdes primært med at findeden unges ressourcer og med at skabe håb, energi og ny forståelse, så denunge kan komme videre.Direktoratet arbejder aktuelt med en undersøgelse af det konkrete arbejdepå ungeafdelingen samt af målgruppen. Undersøgelsen skal blandt andetbruges til en fremadrettet kvalitetssikring af arbejdet med de unge og for-ventes at være færdig i efteråret 2013. Som et led i undersøgelsen har per-sonalet på ungeafdelingen i perioden fra september 2009 til udgangen af2011 på en særlig skabelon dokumenteret og beskrevet de indsatser, derhar været iværksat på afdelingen, for hver af de unge. Beskrivelserne inde-holder blandt andet oplysninger om, hvilke problemstillinger der arbejdesmed hos de unge, samt hvilke aktiviteter og indsatser der er i fokus for af-delingens resocialiserende arbejde.Hvad angår samarbejdet med pædagogiske miljøer uden for ungeafdelin-gen har direktoratet oplyst, at alle unge på afdelingen med stofproblema-tikker tilbydes misbrugsbehandling via et eksternt behandlingstilbud.Herudover samarbejdes der med en uddannelsesvejleder fra KalundborgKommune, der en gang om ugen forestår udredning af de unge i forhold tilskole, uddannelse eller arbejde.Endelig samarbejdes med eksterne instruktører og fagfolk i forbindelsemed aften- og sommerskole, ligesom der samarbejdes med en ekstern psy-kiatrisk konsulent om screening af de unge og med en ekstern psykolog,der varetager individuelle terapeutiske samtaleforløb.
2