Retsudvalget 2012-13
REU Alm.del
Offentligt
1265817_0001.png
1265817_0002.png
Administrationsafdelingen
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:
27. juni 2013Budget- og planlæg-ningskontoretSagsbeh: Michael de ThurahSagsnr.: 2013-0030-1511Dok.:824556
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 897 (Alm. del), som Folketin-gets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 7. juni 2013. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Pernille Skipper (EL).
Morten Bødskov/Rikke Freil Laulund
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 897 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

”Ministeren bedes redegøre nærmere for de konkrete planerom i Statsfængslet Møgelkær at etablere arbejds- og uddannel-sesmuligheder for kvinder, der ikke ønsker at være beskæftigetsammen med mandlige indsatte som beskrevet i "Aftale omkriminalforsorgens økonomi i 2013-2016", herunder hvornårde første kvindelige indsatte kan gøre brug af det nye tilbud.”

Svar:

Direktoratet for Kriminalforsorgen har oplyst, at der er nedsat en projekt-gruppe, der har til formål at udvikle en ny beskæftigelsesafdeling kun forkvindelige indsatte i Statsfængslet Møgelkær.Fængslet har i dag en afdeling kun for kvindelige indsatte med plads til 8indsatte. Derudover placeres kvindelige indsatte på afdelinger, hvor ogsåmandlige indsatte afsoner. Den 26. juni 2013 havde fængslet 29 kvindeligeindsatte.Den nye beskæftigelsesafdeling vil give mulighed for at tilbyde separat be-skæftigelse for 14 kvindelige indsatte uden deltagelse af mandlige indsatte.Endvidere vil der udvikles fritidstilbud, som alene er for de kvindelige ind-satte. Disse vil blive tilbudt alle kvindelige indsatte på fængslet.Der vil blive etableret nye lokaler, der skal huse beskæftigelsesafdelingen,og der arbejdes aktuelt på at færdiggøre skitserne hertil. Lokalerne forven-tes at blive indrettet således, at der er mulighed for en række forskelligeaktiviteter, herunder uddannelsesaktiviteter inden for servicefagene ogkøkken- og restaurationsbranchen. Endvidere etableres et undervisningslo-kale, så der er mulighed for at tilbyde fag på grundskoleniveau, ligesomder oprettes selvstudiepladser. Det overvejes i øjeblikket, hvilke dele affængslets produktion der med fordel kan henlægges til den nye beskæfti-gelsesafdeling, ligesom det forventes, at øvrige aktiviteter og programmer,der målrettes de kvindelige indsatte, vil få base i den nye beskæftigelsesaf-deling. Adgangsforholdene til den nye beskæftigelsesafdeling overvejesnøje med henblik på at sikre mindst mulig kontakt mellem kvinderne i af-delingen og de mandlige indsatte i fængslet i øvrigt.De kvindelige indsatte, der aktuelt afsoner på fængslet, inddrages ad hoc iudviklingsprocessen. Afdelingen forventes at være klar til ibrugtagningmedio 2014.
2