Retsudvalget 2012-13
REU Alm.del
Offentligt
1286639_0001.png
1286639_0002.png
1286639_0003.png
1286639_0004.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Administrationsafdelingen
Dato:Kontor:
4. oktober 2013Budget- og planlæg-ningskontoretSagsbeh: Christian TrøstRasmussenSagsnr.: 2013-0030-1480Dok.:901566
Hermed sendes endelig besvarelse af spørgsmål nr. 846 (Alm. del), somFolketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 21. maj 2013.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karsten Lauritzen (V).
Morten Bødskov/Rikke Freil Laulund
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 846 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

”Vil ministeren sende Retsudvalget alle Kriminalforsorgenseksterne såvel som interne evalueringer de seneste 2 år?”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet føl-gende udtalelse fra Direktoratet for Kriminalforsorgen, hvortil der henvi-ses:”Direktoratet for Kriminalforsorgen har indledningsvist be-mærket, at direktoratet ikke i sit løbende opfølgningsarbejdeopererer med en formaliseret definition af, hvornår materialemå betegnes som en ”evaluering”, og der eksisterer bl.a. af dengrund ikke en samlet oversigt over sådant materiale. Direktora-tet har derfor til brug for besvarelsen bl.a. gennemgået tidligeresager for på den måde at udsondre det ønskede materiale.I forlængelse af ovenstående bemærkes, at direktoratet ved be-svarelsen har defineret begrebet ”evalueringer” som evaluerin-ger vedrørende klienters forhold.Videre bemærkes, at direktoratet har defineret begrebet ”eks-terne evalueringer” som evalueringer, hvor Direktoratet forKriminalforsorgen eller Justitsministeriet har været den umid-delbare opdragsgiver i forhold til en ekstern virksomhed. Ek-sempelvis er evalueringer, som måtte være foretaget af stude-rende på forskellige studieretninger, ikke medtaget, og derud-over er eksterne evalueringstiltag, som måtte være igangsat lo-kalt af ét af kriminalforsorgens mere end 70 tjenestesteder, hel-ler ikke medtaget.På denne baggrund er der udarbejdet nedenstående oversigtover evalueringer foretaget inden for kriminalforsorgens områ-de vedrørende klienters forhold i tidsrummet 1. januar 2011 ogtil dato. Der er tale om et ganske omfangsrigt materiale, og detbemærkes, at langt de fleste rapporter kan hentes via Justitsmi-nisteriets eller kriminalforsorgens hjemmesider, ligesom enkel-te rapporter er offentliggjort via eksterne samarbejdspartnereshjemmesider. I givet fald linkes der i oversigten direkte til depågældende rapporter. I de tilfælde, hvor en rapport ikke er of-fentligt tilgængelig på internettet, vedlægges rapporten somsærskilt bilag.
2

2011

Evaluering af brugerdreven innovation i Statsfængslet i Rin-ge.(Kriminalforsorgen). Hentrapport.Evaluering af Kriminalforsorgens samarbejde med Dialogmod Vold.(Kriminalforsorgen) Hentrapport.Undersøgelse af tilsynsvirksomheden.(Kriminalforsorgen)Hentrapport.Anmodningssedler – indsattes kommunikationsredskab tilsagsbehandling.(Ekstern) Hentrapport.Perspektiver på kvinders dagligdag i danske fængsler.(Eks-tern) Hentrapport.Evaluering af Bakkegårdsmodellen – en forsøgsordning mel-lem den sikrede institution Bakkegården og Statsfængslet iJyderup.(Kriminalforsorgen) Hentrapport.Handleplansarbejdet på Kriminalforsorgens tjenestesteder.(Kriminalforsorgen) Hentrapport.Det er in at være ude i Statsfængslet i Ringe.(Ekstern) Hentrapport.Samfundstjeneste: En effektevaluering.(Ekstern)Offentlig-gjort af Justitsministeriet. Hentrapport.Afsoning i hjemmet: En effektevaluering af fodlænkeordnin-gen.(Ekstern)Offentliggjort af Justitsministeriet. Hentrap-port.

2012

Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt indsatte påbehandlingsafdelinger i Kriminalforsorgen (Kriminalforsor-gen)Hentrapport.Evaluering af Projekt Godnathistorier i Statsfængslet i Rin-ge.(Kriminalforsorgen) Hentrapport.Opgørelse af spørgeskemaundersøgelse vedr. planlagte ogafholdte tilsyn.(Kriminalforsorgen) Hentrapport.3
Børneansvarlige i Kriminalforsorgen - Fokus på de indsattesbørn: Forsøgsprojekt 2010-2011 Frederikshavn, Horserød,Ringe og Vejle.(Ekstern) Offentliggjort af Institut for menne-skerettigheder. Hentrapport.Utenlandske innsatte i nordiske fengsler - Utdanningsbak-grunn, ønsker og behov.(Ekstern) Offentliggjort af NordiskNetvärk för Vuxnas Lärande. Hentrapport.Bliver minus til plus på sigt?: En kvalitativ og kvantitativ un-dersøgelse af om ikke-kriminelt belastede bliver kriminelle afat bo sammen med kriminelt belastede på KriminalforsorgensPension Skejby.(Ekstern) Offentliggjort af Justitsministeriet.Hentrapport.Evaluering af forsøgsordning med vredeshåndteringspro-grammet Anger Management.(Ekstern) Offentliggjort af Ju-stitsministeriet. Hentrapport.

2013

Vejledning og kompetenceafklaring i danske fængsler – ek-sempler og anbefalinger.(Ekstern) Hentrapport.Evaluering af det sikrede PC-netværk.(Kriminalforsorgen)Hentrapport.Hvordan og hvor meget – en kvantitativ undersøgelse afhandleplansarbejdet i Kriminalforsorgen.(Kriminalforsor-gen) Hentrapport.Kriminalforsorgens evaluering af anvendelse af pebersprayover for indsatte i kriminalforsorgens fængsler og arresthusei perioden fra 1. juni 2011 til 15. oktober 2012.(Kriminalforsorgen). Justitsministeriet har ved brev af 31.maj 2013 sendt evalueringen til Retsudvalget (tilgængelig påFolketingets hjemmeside:www.ft.dk)Undersøgelse af mentorindsatsen for rocker- og bandemed-lemmer i exit i Kriminalforsorgen.(Ekstern) Hentrapport.Evaluering af ungeprojektet i Vestre Fængsel.(Ekstern) –sendes (vedlagt) til Retsudvalget og offentliggøres herefter.Evaluering af højskolen – for unge indsatte på afdeling 6 iStatsfængslet i Ringe.(Ekstern)sendes (vedlagt) til Retsud-valget og offentliggøres herefter.4