Retsudvalget 2012-13
REU Alm.del
Offentligt
1200702_0001.png
1200702_0002.png
1200702_0003.png
Politi- og Strafferetsafdelingen
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
21. december 2012PolitikontoretJean Elisabeth Hørdum2012-0030-1130602972
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 263 (Alm. del), som Folketin-gets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 14. november 2012.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Peter Skaarup (DF).
Morten Bødskov/Carsten Madsen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 263 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

”Kan det bekræftes, at der i alt er 2 medarbejdere og 2 lederetil at tage sig af det kriminalpræventive arbejde i Danmarksfemtestørste by Esbjerg, og mener ministeren i givet fald, atdet er holdbart?”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet. I den anledning har Rigspolitiet henvist til føl-gende udtalelse fra Syd- Sønderjyllands Politi:”Det kriminalpræventive arbejde i politikredsen er organiseretpå flere niveauer.På politikredsplan mødes politidirektøren og samtlige borgme-stre i området fire gange om året i kredsrådet for at drøfte an-liggender af fælles interesse for politiet og kommunerne. Detgælder ikke mindst tilrettelæggelsen af de overordnede rammerfor det forebyggende arbejde, hvor der siden etableringen afSyd- og Sønderjyllands Politikreds er blevet igangsat en rækkekriminalpræventive indsatser efter beslutning i kredsrådet.Den kredsdækkende kriminalpræventive indsats, herunder denoverordnede styring af de initiativer, som kredsrådet igangsæt-ter, varetages af politikredsens Kriminalpræventive Sekretariat.Sekretariatet består for tiden af tre medarbejdere samt en stu-derende. Den ene medarbejder i sekretariatet er uddannet soci-olog og er ansat i samarbejde med alle kommunerne i politi-kredsen.Udmøntningen af de kredsdækkende kriminalpræventive ini-tiativer og igangsættelse af mere lokale initiativer er forankret ide såkaldte lokalråd, hvor blandt andet lederen af lokalpoliti-stationen og kommunernes fagchefer deltager. Endvidere del-tager lederen af det Kriminalpræventive Sekretariat som ud-gangspunkt også i alle lokalrådenes møder som bindeled mel-lem det overordnede samarbejde på det kriminalpræventiveområde og de lokale indsatser i de enkelte kommuner.Hertil kommer det konkrete og mere individorienterede krimi-nalpræventive arbejde, SSP-samarbejdet, kriminalpræventivundervisning og kontakt til øvrige interessenter i det forbyg-gende arbejde, som varetages af lokalpolitiets medarbejdere.I Lokalpolitiet i Esbjerg varetages det mere konkrete og indi-vidorienterede kriminalpræventive arbejde særligt af Forebyg-gelsessektionen, hvor der for tiden er en leder og seks medar-2
bejdere. Derudover varetager andre medarbejdere i Lokalpoli-tiet i Esbjerg en række rådgivningsopgaver såsom nabohjælpog bedre sikring af huse.Syd- og Sønderjyllands Politi anvender således markant flereressourcer på det samlede kriminalpræventive arbejde i Es-bjerg end to ledere og to medarbejdere.”
3