Miljøudvalget 2012-13
MIU Alm.del
Offentligt
1213027_0001.png
1213027_0002.png
Folketingets MiljøudvalgChristiansborg1240 København K
J.nr. 001-08463Den 7. februar 2013
Folketingets Miljøudvalg har i brev af 11. januar 2013 stillet følgende spørgsmål nr.149 (alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet af formand LoneLoklindt på udvalgets vegne.

Spørgsmål nr. 149 (alm. del)

Vil ministeren som opfølgning på samråd om samrådsspørgsmål K og L redegørefor arbejdet i EU med at udarbejde et fælles regelsæt om forbud modkemikalierester af NP og NPE i importeret tøj, herunder hvor langt arbejdet erkommet i EU og hvilke mål EU ventes at stille for importeret tøj?

Svar

Under REACH forordningen kan de enkelte medlemslande stille forslag om nyeanvendelsesbegrænsninger for kemiske stoffer. Dette foregår efter en nærmerebestemt procedure, som påbegyndes, når en medlemsstat meddeler Kemikalie-agenturet, at den planlægger at udarbejde et såkaldt bilag XV dossier. Herefterskal medlemslandet inden 12 måneder fremsende et dossier, som beskriver ogbegrunder forslaget, til Agenturet. De øvrige medlemsstater må i denne periodeikke udarbejde lignende dossierer. Denne bestemmelse skal sikre, atdobbeltarbejde undgås.Når Kemikalieagenturet modtager dossieret, skal udvalget for risikovurdering(RAC) og udvalget for socioøkonomisk analyse (SEAC) vurdere, om dossieret er ioverensstemmelse med kravene i forordningen. Hvis det er tilfældet, skalagenturet offentliggøre dossieret på agenturets hjemmeside, så offentligheden harmulighed for at fremsende kommentarer inden 6 måneder. Herudover skal RACudtale sig om dossieret inden 9 måneder, og SEAC skal udarbejde et udkast tiludtalelse inden 9-12 måneder. SEACs udkast til udtalelse sendes derefter i offent-lig høring i 2 måneder, hvorefter SEAC skal vedtage sin endelige udtalelse.Når komiteernes udtalelser foreligger, sender Kemikalieagenturet dem til Kom-missionen, som, hvis det er relevant, inden 3 måneder skal udarbejde et forslag tilbegrænsning af anvendelsen under REACH, der sendes til afstemning i komité-procedure inden vedtagelse.I august 2012 sendte Sverige et forslag til forbud mod NP og NPE i tekstiler til Ke-mikalieagenturet. De to videnskabelige udvalg vurderede imidlertid, at forslagetikke indeholdt de krævede oplysninger, og Sverige blev derfor nødt til at udbyggeforslaget. Sverige har fremsendt et nyt forslag, og det forventes, at de to komiteer i
Miljøministeriet • Børsgade 4 • 1215 København KTlf. 72 54 60 00 • Fax 33 32 22 27 • CVR 12854358 • EAN 5798000862005 • [email protected] • www.mim.dk
marts 2013 vil tage endelig stilling til, om de formelle krav er opfyldt, hvorefterrealitetsbehandlingen af forslaget startes.Den svenske Kemikalieinspektion har oplyst, at det reviderede svenske forslag tilbegrænsning af NP og NPE i tekstiler lægger op til at forbyde tekstiler med etsamlet indhold på over 100 mg NP/NPE pr. kg tekstil. En grænse der bl.a. skulletage hensyn til, om indholdet skyldes en tilsigtet eller utilsigtet anvendelse underproduktionen. Det foreslås, at begrænsningen alene skal omfatte tøj og boligteks-tiler, der kan vaskes i vand, og dermed bidrager til forurening af vandmiljøet. Detvil sige f.eks. produkter som bukser, bluser, jakker og kjoler, men også f.eks. dugeog sengetøj mv. Forslaget gælder både importerede tekstiler og tekstiler produ-ceret i EU.Endelig foreslås det, at forbuddet først finder anvendelse fem år efter forordning-ens ikrafttrædelse, således at både producenterne i EU, og tekstilleverandøreruden for EU, får tid til at indrette sig på de nye regler.Som det fremgår, er det ikke muligt på nuværende tidspunkt at sige, hvilke mål EUi sidste ende vil stille for importeret tøj.
Ida Auken
/
Michel Schilling
2