Kulturudvalget 2012-13
KUU Alm.del
Offentligt
1222849_0001.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
6. marts 2013
Folketingets Kulturudvalg har den 31. januar 2013, efter ønske fra Karsten Lauritzen(V), stillet mig følgende spørgsmål, nr. 83 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Vil ministeren redegøre for sagsforløbet omkring Kulturstyrelsens afgørelse om at afslåVendsyssel Historiske Museums ansøgning om indstilling til også fremover at drivebygherrebetalt arkæologi, herunder i hvilket omfang sagsforløbet følger sagsforløb vedafgørelser i lignende sager, og om Kulturstyrelsen har levet op til gældende normer forgod forvaltningsskik i den konkrete sag?

Svar:

I forlængelse af mit svar på KUU spm. 82 vil jeg indledningsvist gentage, at der ikke ertruffet nogen afgørelse i denne sag.Den overordnede proces om omlægning af de arkæologisk arbejdende museers opgave-varetagelse og ansvarsfordeling er sket i dialog mellem museer og styrelse både i formaf større møder, møder med enkelte museer samt telefonisk kontakt med museer ogkommuner for at sikre, at alle relevante parter er hørt, før der træffes en beslutning omden fremtidige struktur på området.Alle museer har haft mulighed for at blive hørt i forhold til styrelsens formulerede for-udsætninger og kvalitetskrav for et museums varetagelse af bygherrebetalte arkæologi-ske undersøgelser.Kulturstyrelsens arbejde med dette følger også her gældende regler og love.
Marianne Jelved
Dok. nr. 1672481