Kulturudvalget 2012-13
KUU Alm.del
Offentligt
1266114_0001.png
1266114_0002.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
23. juni 2013
Folketingets Kulturudvalg har den 10. juni 2014, efter ønske fra Michael AastrupJensen (V), stillet mig følgende spørgsmål, nr. 150 (Alm. del), som jeg hermed skalbesvare.

Spørgsmål:

Vil ministeren redegøre for det forhold, at Kulturministeriet allerede for hen ved et årsiden forsøgte at skabe klarhed over økonomien på Statens Forsvarshistoriske Museum,som det blev oplyst af ministerens forgænger på et samråd i Folketingets Kulturudvalgden 19. juni 2012, men først nu et år senere vælger at lægge museet sammen medNationalmuseet, blandt andet ud fra et argument om museets manglende tilpasning afdriften til de økonomiske forhold?

Svar:

I forhold til Statens Forsvarshistoriske Museum har der i det forløbne år været toafgørende prioriteter – at færdiggøre nyopstillingen af den permanente udstilling på etgennemført højt niveau og at skabe overblik over museets økonomi.Jf. mit svar på KUU spørgsmål 148, er jeg meget tilfreds med den nye, permanenteudstilling, men må også konstatere, at nyopstillingen har trukket stor veksler påmuseets ressourcer. Derfor har det været vanskeligt at få et helt præcist overblik overøkonomien, før udstillingen var færdiggjort, hvilket skete i vinter.Efter at jeg har fået det fulde økonomiske overblik over museets situation, har jegmåttet konkludere, at det vil være meget vanskeligt at gennemføre en tilpasning afdriften til de økonomiske forhold inden for de nuværende organisatoriske rammer, udenat museets opgaveløsning vil lide betydelig skade.Den situation har jeg efterfølgende overvejet nøje. Jeg tror på, at der er et stortpotentielt udbytte ved en sammenlægning af Statens Forsvarshistoriske Museum medNationalmuseet. Men samtidig er jeg meget opmærksom på, at en sammenlægning ofte
Dok. nr. 1794585
Side 2
er en vanskelig proces, hvor mange udfordringer vil opstå. Det er derfor en sag, jeg harovervejet grundigt, og det har jeg insisteret på at tage min tid til.
Marianne Jelved