Kulturudvalget 2012-13
KUU Alm.del
Offentligt
1256147_0001.png
1256147_0002.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
3. juni 2013
Folketingets Kulturudvalg har den 14. maj 2013, efter ønske fra Mogens Jensen (S),stillet mig følgende spørgsmål, nr. 135 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 7. maj 2013 fra Jan Irhøj og Anders Bø-gelund, jf. KUU alm. del – bilag 170.

Svar:

Jeg har anmodet DR om at bidrage til besvarelsen af spørgsmålet. DR har i den anled-ning oplyst følgende:”DR er ifølge public service-kontrakten for 2011-2014 forpligtet til at udsende pro-grammer og stille nye tjenester til rådighed på relevante radio- og tv-kanaler samt øvri-ge platforme, som børn anvender.Musikprofilen på DR Ramasjang Radio sammensættes redaktionelt ud fra en række re-levante kvalitetskriterier. Musikken skal afspejle moderne dansk børneliv og mangfol-digheden og alsidigheden i moderne dansk børnekultur. DRs børneuniverser skal havepublic service-værdi og får det bl.a. ved at stimulere børnenes nysgerrighed, kreativitetog udvikling. Dette opnås bedst med en blanding af velkendt og nyt stof og ved at sam-mensætte musikindholdet med kvalitetsmusik fra både egne og eksterne produktioner.På DR Ramasjang Radio bringer DR den musik, der passer bedst til radioens målgrup-pe, nemlig de 3-6-årige, og som i højst mulig grad inspirerer, fascinerer og glæder bør-nene. Når fladerne på DR Ramasjang sammensættes, er der herudover fokus på børne-nes behov og brugssituation – uanset om det er på radio, tv eller web.DRs børneindhold hviler på en 360 graders strategi, der betyder, at indholdet til børnaltid udvikles samlet på tværs af platforme, dvs. tv, radio og web. Dette er en vigtigpræmis for DRs public service-tilbud til børn, da DR mener, at børnene skal kunne mø-
Dok. nr. 1770408
Side 2
de DRs børneuniverser flere steder på samme tid. Det gør det nødvendigt, at DR-brandssom fx Kaj & Andrea, Hr. Skæg og Pendlerkids både er at finde på tv, radio og web.Samlet set er det DRs opfattelse, at de nævnte redaktionelle og strategiske kriterier forudvælgelse af børnemusik bidrager til, at DR Ramasjang Radio er et vigtigt public ser-vice-tilbud til børn og deres forældre, og at DR Ramasjang Radio er med til at sikremangfoldigheden i dansk børnemusik.For så vidt angår opgørelsen over forholdet mellem DR-produceret musik og eksterntproduceret musik, som har været omtalt i debatten, er det vigtigt at understrege, at ensådan opgørelse dels afhænger af, hvordan internt og eksternt produceret musik define-res, dels at den nævnte fordeling ikke nødvendigvis er udtryk for en generel eller over-ordnet tendens på DR Ramasjang Radio, idet der over tid vil være udsving i fordelin-gen.”Jeg skal supplerende oplyse, at det ifølge radio- og fjernsynsloven er bestyrelsen for DR,der er DR’s øverste ledelse, mens DR’s generaldirektør har det daglige programansvarog varetager den daglige administrative og økonomiske ledelse af DR.Det er således – inden for rammerne af lovgivningen og DR’s public service-forpligtelserfastsat i DR’s public service-kontrakt – op til DR at træffe de programmæssige og re-daktionelle dispositioner for DR’s radio- og tv-kanaler.
Marianne Jelved