Kulturudvalget 2012-13
KUU Alm.del
Offentligt
1236903_0001.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
15. april 2013
Folketingets Kulturudvalg har den 8. april 2013, efter ønske fra Michael Aastrup Jen-sen (V), stillet mig følgende spørgsmål, nr. 114 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Har det ikke undret ministeren, at Foreningen af Specialmuseer i Danmark har svaretpå udkast til bekendtgørelsen om rådgivning af Kulturstyrelsen på museumsområdet,men ikke udkast til bekendtgørelse om museer m.v., og er ministeriet sikker på, at or-ganisationen har modtaget høringsudkastet?

Svar:

Det skal bemærkes, at bekendtgørelsen om rådgivning er en helt ny bekendtgørelse,hvorimod udkastet til bekendtgørelse om museer m.v. hovedsageligt indeholder renekonsekvensrettelser af den gældende bekendtgørelse i forhold til ændringen af muse-umsloven. Jeg har således ikke umiddelbart fundet det ejendommeligt, at Foreningen afSpecialmuseer i Danmark kun har haft bemærkninger til det helt nye udkast til be-kendtgørelse.Kulturministeriet har heller ikke tidligere fundet anledning til at undersøge, om For-eningen af Specialmuseer har modtaget udkastet til bekendtgørelse om museer m.v.Foreningen har, som det fremgår, afgivet bemærkninger til udkast til bekendtgørelseom rådgivning, og de to bekendtgørelser blev sendt i høring med en samlet mail – detvar derfor vanskeligt at forestille sig, at foreningen skulle have modtaget den ene, menikke den anden.Foranlediget af spørgsmålet har Kulturstyrelsen dog ekstraordinært kontaktet For-eningen af Specialmuseer, der har kunnet bekræfte, at man har modtaget udkastet tilbekendtgørelse om museer m.v., og at man ikke har haft bemærkninger hertil.
Marianne Jelved
Dok. nr. 1721279