Kulturudvalget 2012-13
KUU Alm.del
Offentligt
1238708_0001.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
18. april 2013
Folketingets Kulturudvalg har den 25. marts, efter ønske fra Per Clausen (EL), stilletmig følgende spørgsmål, nr. 104 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Overvejes det i Kulturstyrelsen at formulere ansøgningskriterierne til Innovationspul-jen på en måde, så det ikke er muligt for medieprojekter med helt eller delvist audiovi-suelt indhold at modtage støtte? Og i bekræftende fald, er dette så ikke i modstrid medideen bag Innovationspuljen?

Svar:

Af stemmeaftalen om den fremtidige fordeling af mediestøtten fremgår det som be-kendt, at der oprettes en innovationspulje, hvorfra der tildeles projektstøtte til etable-ring af nye medier og til udvikling af eksisterende medier.Kulturministeriet arbejder for øjeblikket på et udkast til lov om mediestøtte, som for-ventes sendt i høring inden længe. Der lægges heri op til, at den nye mediestøtteordningudelukkende omfatter trykte medier og skrevne internetmedier. Der åbnes således ikkeop for, at medier, der alene har audiovisuelt medieindhold, kan få del i mediestøtten.Den konkrete udformning af kriterierne i Innovationspuljen, herunder afgrænsningenaf hvilke projekter der vil kunne søge støtte fra puljen, vil fremgå af lovudkastet.
Marianne Jelved
Dok. nr. 1723515