Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13
KEB Alm.del
Offentligt
1234153_0001.png
1234153_0002.png
Klima-, Energi- og BygningsudvalgetChristiansborg1240 København K
Klima-, Energi- og Bygningsudvalget har i brev af 12. marts 2013 stillet mig følgendespørgsmål 100 alm. del, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Thomas Danielsen (V).
Ministeren8. april 2013J.nr. 2013-1228
Spørgsmål 100:”Vil ministeren redegøre for, hvorledes Energitilsynet i KEB alm. del – svar på spm.68 overhovedet er i stand til at udføre de oplyste beregninger af modellens effekteruden afskrivninger på fjernaflæste målere, når Energitilsynet ifølge de angivne oplys-ninger i KEB alm. del – svar på spm. 65 og 66 ikke er i besiddelse af afskrivningernepå fjernaflæste elmålere for selskaberne?”Note: Det undrer spørgeren, at Energitilsynet i KEB alm. del – svar på spm. 68 er istand til at oplyse den beregnede effekt af at udelade afskrivninger på fjernaflæstemålere, når Energitilsynet i KEB alm. del – svar på spm. 65 oplyser: "I forbindelsemed den årlige benchmarking indberetter selskaberne antallet af netkomponenter ideres selskab dvs. bl.a. antal fjernaflæste målere samt selskabets samlede driftsom-kostninger samt afskrivninger. Energitilsynet har derfor ikke de efterspurgte oplysnin-ger om de konkrete driftsomkostninger og afskrivninger for hver enkelt komponent forhvert enkelt netselskab." og oplyser tilsvarende i KEB alm. del – svar på spm.66.
Svar:Jeg har bedt Energitilsynet redegøre herfor. Sekretariatet for Energitilsynet oplyserfølgende:”Sekretariatet for Energitilsynet har særskilt indsamlet datamateriale fra selskabernevedrørende deres årlige afskrivninger forbundet med de fjernaflæste målere. Det erpå baggrund af dette, at datamaterialet, vedlagt som bilag 1 til KEB alm. del – svarpå spm. 65, er fremkommet. Sekretariatet har således ikke andre oplysninger vedrø-rende driftsomkostninger og afskrivninger på de fjernaflæste målere end de alleredeangivne i bilag 1 til KEB alm. del – svar på spm. 65”.
Med venlig hilsen
KLIMA-, ENERGI- OGBYGNINGSMINISTERIET
Side 2
Martin Lidegaard