Forsvarsudvalget 2012-13
FOU Alm.del
Offentligt
1286332_0001.png
1286332_0002.png
Folketingets ForsvarsudvalgChristiansborg
FORSVARSMINISTEREN2. oktober 2013Folketingets Forsvarsudvalg har den 4. september 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 364 tilforsvarsministeren, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lene Esper-sen (KF).

Spørgsmål nr. 364:

”I forlængelse af samrådet den 3. september 2013 om Forsvarets Materieltjenestes håndte-ring af udbud bedes ministeren oplyse, hvilken forventet kontraktperiode, det fornyede ud-bud vedrørende Søværnets standardfartøjer vil have.”

Svar:

Forsvarskommandoen er anmodet om en udtalelse til brug for Forsvarsministeriets besvarel-se. Forsvarskommandoen har i den anledning oplyst:”Anskaffelsen af vedligeholdelse til Søværnets standardfartøjer MK1 af HOLM klassenvil være omfattet af forsvarsdirektivets materielle anvendelsesområde. Forsvarsdirekti-vet indeholder i artikel 29, stk. 2 en begrænsning på løbetiden for rammeaftaler på 7år, medmindre særlige forhold gør sig gældende.Forsvarets Materieltjeneste har på nuværende tidspunkt ikke foretaget de nødvendigeanalyser, der gør Forsvaret i stand til at vurdere, hvilken løbetid der er den optimalefor denne anskaffelse, herunder om der bliver tale om en rammeaftale.Forsvaret skal ligeledes undersøge, om denne anskaffelse eventuelt skal sammenlæg-ges med andre anskaffelser af vedligeholdelse på Forsvarets skibe for dermed at opnåden bedste aftale for Forsvaret, eksempelvis andre glasfiberfartøjer.”Jeg kan henholde mig til det, som Forsvarskommandoen har oplyst.
Med venlig hilsen
Nicolai Wammen
2