Forsvarsudvalget 2012-13
FOU Alm.del
Offentligt
1290181_0001.png
1290181_0002.png
Folketingets ForsvarsudvalgChristiansborg
FORSVARSMINISTEREN14. oktober 2013Folketingets Forsvarsudvalg har den 26. august 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 357 tilforsvarsministeren, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra KarstenNonbo (V).

Spørgsmål nr. 357:

”Kan ministeren oplyse, om antallet af årsværk på Vordingborg kaserne p.t. ligger lavereend, hvad der blev vedtaget i forsvarsforliget, og hvad agter ministeren i givet fald at gøreved dette?”

Svar:

Forsvarskommandoen er anmodet om en udtalelse til brug for Forsvarsministeriets besvarel-se. Forsvarskommandoen har i den anledning oplyst:”I Aftale på forsvarsområdet 2013-2017 og i tillægsaftale vedr. etablissementsområdeter der ikke fastsat konkrete antal årsværk for bemandingen på hver af forsvarets in-stallationer, og således heller ikke for Vordingborg kaserne.Der er i forsvarsaftalen fastlagt en lang række effektiviserings- og udviklingstiltag, derimplementeres bredt i hele forsvaret, herunder hærens centerstruktur. En række afdisse effektiviserings- og udviklingstiltag vil også få indflydelse på antallet af stillingerpå Vordingborg kaserne. Da disse tiltag enten er i planlægningsfasen, og derfor endnuikke igangsat, eller er under implementering, kan det endelige antal stillingsnedlæg-gelser ved udgangen af aftaleperioden endnu ikke opgøres.Blandt de større ændringer i Vordingborg kan nedenstående oplyses for nærværende.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200
I tillægsaftalen vedr. etablissementsområdet indgået den 11. marts 2013 indgår end-videre tre tiltag, der direkte har indflydelse på antallet af årsværk på Vordingborg ka-serne. Det drejer sig om det nationale støttedepot ved det Danske Internationale Logi-stikcenter i Vordingborg, der integreres med forsvarets tilsvarende kapaciteter iSkrydstrup, samt den udførende transportkoordinationskapacitet og transportkontrol-enheden fra det Danske Internationale Logistikcenter i Vordingborg, der integreresmed forsvarets tilsvarende kapaciteter i Karup. Disse to tiltag, der er under implemen-tering, medfører en reduktion på ca. 150 årsværk.Det fremgår endvidere af tillægsaftalen vedr. etablissementsområdet, at mulighedernefor en fælles ledelse og administration af logistiktropperne i Aalborg og Vordingborgskal undersøges. Undersøgelsen har vist, at det er hensigtsmæssigt at etablere en fæl-les ledelse af hærens logistiktropper i Aalborg. Det er derfor besluttet at nedlægge DetDanske Internationale Logistikcenter i Vordingborg som myndighed, idet der etableresen fælles ledelse af hærens logistiktropper i Aalborg. En national støttebataljon, somtidligere var underlagt Danske Internationale Logistikcenter og forudset flyttet til Aal-borg i den oprindelige plan for hærens centre, forbliver i Vordingborg. Hjemmevær-nets personale på Stensved Kaserne flyttes til Vordingborg Kaserne.”Jeg kan henholde mig til det, som Forsvarskommandoen har oplyst.
Med venlig hilsen
Nicolai Wammen