Forsvarsudvalget 2012-13
FOU Alm.del
Offentligt
1198925_0001.png
1198925_0002.png
Folketingets ForsvarsudvalgChristiansborg
FORSVARSMINISTEREN19. december 2012
Folketingets Forsvarsudvalg har den 22. november 2012 stillet følgende spørgsmål nr. 34 tilforsvarsministeren, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra John DyrbyPaulsen (S).Spørgsmål nr. 34:”Idet der henvises til svar på FOU alm. del – spm. 15 bedes ministeren oplyse, hvad bespa-relserne ville være i forhold til eksisterende forhold, hvis Søværnet samlede fregatterne ogde fleksible støtteskibe med tilhørende faciliteter og servicefunktioner (værksteder, kontor-og indkvarteringsfaciliteter og depoter mv.) på Flådestation Korsør? Der henvises i densammenhæng til, at fregatterne i dag er hjemhørende i Korsør, at såvel fregatterne somstøtteskibene er apteret på Flådestation Korsør, og at begge skibstyper bl.a. kræver døgn-vagtberedskab m.v., når de ligger til kaj.”Svar:Forsvarskommandoen er anmodet om en udtalelse til brug for Forsvarsministeriets besvarel-se.Forsvarskommandoen har i den anledning oplyst følgende:”Rationalet for modellerne i Forsvarskommandoens analyse af forsvarets,hjemmeværnets og det statslige beredskabs langsigtede behov for etablisse-menter, herunder kaserner, flådestationer og flyvestationer (”Etablissements-analysen”) af maj 2012 er, at besparelser på etablissementsdriften opnås vedat samle enhederne, således at hele etablissementer frigøres til afhændelse.Således anføres i afsnit 5.1.6 i analysen:
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200
”Det etablissementsmæssigt interessante spørgsmål er således, hvorvidt det ermuligt at samle søværnets enheder på én flådestation med henblik på at ud-spare driften af den anden, og om denne driftsbesparelse kan finansiere denødvendige investeringer.”Det er Forsvarskommandoens vurdering, at der ikke vil være nogen væsentligbesparelse ved at samle fregatter og fleksible støtteskibe på Flådestation Kor-sør. Flytningen medfører en omfordeling mellem de to flådestationer, men densamlede struktur vil være uændret. Der ses således ikke grundlag for reduktionaf etablissementsdriften.”
Med venlig hilsen
Nick Hækkerup