Forsvarsudvalget 2012-13
FOU Alm.del
Offentligt
1269716_0001.png
1269716_0002.png
Folketingets ForsvarsudvalgChristiansborg
FORSVARSMINISTEREN16. juli 2013Folketingets Forsvarsudvalg har den 18. juni 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 322 til for-svarsministeren, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Gitte LillelundBech (V).

Spørgsmål nr. 322:

”Med henvisning til svaret på FOU alm. del – spm. 276 bedes ministeren redegørefor, hvad han agter at gøre for at sikre, at kvinder på værnepligtslignende vilkår iForsvaret ikke afgår fra påbegyndt værnepligt?”

Svar:

Forsvarskommandoen er anmodet om en udtalelse til brug for Forsvarsministeriets besvarel-se.Forsvarskommandoen har i den anledning oplyst følgende:”Forsvaret arbejder løbende på, inden for de givne rammer, at forbedre forsvarets ba-sisuddannelser således, at der er en realistisk balance mellem de unges forventningertil forsvarets uddannelser og uddannelsernes muligheder og krav.Der er flere tiltag, der understøtter arbejdet, idet nedenstående eksempler skal næv-nes.Interviewordningen for kvinder, der forlader basisuddannelserne, er med til at danneen forståelse for, hvor i forsvaret der er udfordringer, og hvordan forsvaret bedst mu-ligt kan sikre uddannelserne, så flest mulige kvinder fremadrettet forbliver på uddan-nelserne._______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200
Derudover bliver de fysiske krav til forsvarets basisuddannelser løbende evalueret, så-ledes at krav i uddannelserne modsvarer de krav, man forventes at møde i opgaveløs-ningen. Dette skal også medvirke til, at så få kvinder som muligt pådrager sig fysiskeskader, der kunne være undgået.Endelig har forsvaret blandt andet via forsvarets organisation for personlig rådgivninggivet mulighed for, at man kan tale anonymt om eventuelle personalemæssige og/ellerpersonlige problemer og få hjælp til at løse dem. Det kan blandt andet medvirke til atmodvirke unødig afgang og personaleproblemer, idet flere udfordringer kan løses, in-den de eskalerer til opsigelser eller afskedigelsessager.”Jeg kan henholde mig til Forsvarskommandoens besvarelse.
Med venlig hilsen
Nick Hækkerup