Forsvarsudvalget 2012-13
FOU Alm.del
Offentligt
1267290_0001.png
1267290_0002.png
Folketingets ForsvarsudvalgChristiansborg
FORSVARSMINISTEREN2. juli 2013Folketingets Forsvarsudvalg har den 7. juni 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 294 til for-svarsministeren, som hermed besvares.

Spørgsmål nr. 294:

”Ministeren bedes redegøre for, hvor langt han er i overvejelserne om at flytte al vedlige-hold af Forsvarets helikoptere fra Aalborg til Karup, herunder om det vil give et provenu, ogom ministeren forventer, at det nuværende personel/personale ansat ved VærkstedsområdeAalborg flytter med til Karup, hvis værkstedet flyttes?”

Svar:

Forsvarskommandoen er anmodet om en udtalelse til brug for Forsvarsministeriets besvarel-se. Forsvarskommandoen har i den anledning oplyst:”I bestræbelserne på at opnå de aftalte besparelser i Aftale på forsvarsområdet 2013-2017 er det nødvendigt at effektivisere en lang række områder i forsvaret. Disse effek-tiviseringer vil uden tvivl have indflydelse på placeringen af forsvarets enheder og an-tallet af ansatte over hele landet.Omkring de påtænkte justeringer i forsvarets samlede vedligeholdelse af helikopterekan det oplyses, at der er nedsat en arbejdsgruppe, der skal se på mulighederne for ateffektivisere området. Det var i den forbindelse oprindeligt hensigten at arbejdsgrup-pen skulle arbejde med en model, der samlede vedligeholdelsen af helikopterne i Ka-rup ud fra en forventning om, at det ville øge effektiviteten og derigennem bidrage tilen reduktion af omkostningerne.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200
En foreløbig tilbagemelding fra arbejdsgruppen har dog bevirket, at opgaven nu erblevet udvidet til også at undersøge konsekvenserne ved at fastholde opdelingen afhelikoptervedligeholdelsen i henholdsvis Karup og Aalborg.Arbejdsgruppen skal aflevere sin analyse og eventuelle anbefalinger til Forsvars-kommandoen medio 2013. Dette er ikke sket endnu, og det er derfor for tidligt at dra-ge konklusioner i forhold til blandt andet behov for at flytte medarbejdere, økonomiskegevinster mv.Analysens resultater afventes, før der vil blive taget stilling til eventuelle behov for atflytte værksteder, og hvad de økonomiske gevinster forventes at være.”Jeg kan henholde mig til det, som Forsvarskommandoen har oplyst, og samtidig vil jeg hen-vise til min besvarelse af spørgsmål 297 for så vidt angår forsvarets personale.
Med venlig hilsen
Nick Hækkerup