Forsvarsudvalget 2012-13
FOU Alm.del
Offentligt
1243043_0001.png
1243043_0002.png
Folketingets ForsvarsudvalgChristiansborg
FORSVARSMINISTEREN30. april 2013Folketingets Forsvarsudvalg har den 11. april 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 219 til for-svarsministeren, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nikolaj Villum-sen (EL).

Spørgsmål nr. 219:

”Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt de oplysninger DSV har fremlagt om lønforholdenei Small Planet Airlines samt piloternes flyvetimer, alene baserer sig på oplysninger fra SmallPlanet Airlines, eller hvorvidt forsvaret har udført kontrol deraf ved f.eks. at se ældre løn-sedler. Er dette ikke tilfældet, bedes der gjort rede for, hvordan oplysningerne fra SmallPlanet Airlines i så fald er blevet verificeret.”

Svar:

Forsvarskommandoen er anmodet om en udtalelse til brug for Forsvarsministeriets besvarel-se.Forsvarskommandoen har oplyst følgende:
”Det kan oplyses, at informationerne om lønforholdene baserer sig på oplysninger fraSmall Planet Airlines. Forsvaret har ikke udført specifik kontrol af lønsedlerne til de en-kelte piloter. Vedrørende piloternes flyvetimer har forsvaret modtaget en navngivenoversigt over piloternes flyvetimer på den valgte flytype, men forsvaret har ikke udførtspecifik kontrol af den enkelte pilots logbog. DSV og Small Planet Airlines har bidragetkonstruktivt til, at lønforholdene for piloterne kan offentliggøres. Dette til trods for, atsådanne oplysninger normalt betragtes som sensitive og kommercielt fortrolige i for-hold til den hårde konkurrence, der er i branchen.Forsvaret og DSV har underskrevet en tillægsaftale, der indeholder en arbejdsklausul.Ved, at en aftale mellem to parter indeholder en sådan, er der givet de faglige organi-_______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200
sationer en mulighed for at agere på deres medlemmers vegne. Denne mulighed ermed det indgåede tillæg også givet i forhold til Small Planet Airlines.”Jeg kan henholde mig til det, som Forsvarskommandoen har oplyst.
Med venlig hilsen
Nick Hækkerup