Forsvarsudvalget 2012-13
FOU Alm.del
Offentligt
1237595_0001.png
1237595_0002.png
Folketingets ForsvarsudvalgChristiansborg
FORSVARSMINISTEREN16. april 2013Folketingets Forsvarsudvalg har den 21. marts 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 176 tilforsvarsministeren, som hermed besvares.

Spørgsmål nr. 176:

”Ministeren bedes kommentere talepapiret fra HK Nordjylland's foretræde for udvalget den19. marts 2013 om forsvarets arbejdspladser i Nordjylland.”

Svar:

Forsvarskommandoen er anmodet om en udtalelse til brug for Forsvarsministeriets besvarel-se.Forsvarskommandoen har i den anledning oplyst følgende:”I forbindelse med gennemførelse af forsvarsforliget 2013-2017 gennemføres blandtandet en række personelreduktioner, der berører næsten alle forsvarets myndigheder.Ved myndighederne gennemføres således en målretning af ydelserne og intern effekti-visering af personaleområdet, hvilket medfører, at blandt andet antallet af medarbej-dere ved Forsvarets Personeltjeneste bliver reduceret. Disse tiltag medfører nedlæg-gelse af stillinger i både hovedstadsområdet og i Hjørring. Som led i forsvarsforligetundersøges desuden muligheden for at gennemføre en organisatorisk og/eller fysisksammenlægning af Forsvarets Personeltjeneste, Forsvarets Sundhedstjeneste, Vete-rancenteret og Forsvarets Center for Arbejdsmiljø.Besparelserne i forsvaret medfører tillige en effektivisering af værksteds- og depot-strukturen, hvilket blandt andet udmøntes ved samling af værksteder og depoter. Ef-fektiviseringstiltagene vil medføre nedlæggelse af stillinger, og vil samtidigt betyde, atstillinger skal flyttes fra et tjenestested til et andet.Ved Forsvarets Regnskabstjeneste nedlægges dels et antal stillinger i forbindelse medindeværende forsvarsforlig. Herudover nedlægges et mindre antal stillinger, som følgeaf initiativer, der er afledt af foregående forligsperiode.Den konkurrenceudsættelse, der gennemføres af etablissementsdriften i Vestdanmark,kan få betydning for medarbejderne i de pågældende regioner. Omfanget af dette formedarbejdere i Hjørring er ikke afklaret.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200
Det skal bemærkes, at der ikke er tale om centralisering af de funktionelle tjenester ihovedstadsområdet, men at reduktionen i antallet af medarbejdere derimod skyldesnedlæggelse i blandt andet Hjørring af organisatoriske enheder, der som følge af ef-fektiviseringen og målretningen ikke længere er behov for. Forsvaret søger at gen-nemføre igangværende tilpasninger under størst mulig hensyntagen til forsvarets op-gaver og en optimal anvendelse af de eksisterende ressourcer.I processen omkring afskedigelser vil forsvaret være en ansvarlig arbejdsgiver. Der vilsåledes blive taget de hensyn til afskedigede medarbejdere, som der er mulighed forinden for statens regler. Antallet af afskedigelser vil blive søgt begrænset mest muligtgennem naturlig afgang, omplaceringer inden for hele ministerområdet og senior- ogfratrædelsesordninger.”Jeg kan henholde mig til det, som Forsvarskommandoen har oplyst.
Med venlig hilsen
Nick Hækkerup