Forsvarsudvalget 2012-13
FOU Alm.del
Offentligt
1222936_0001.png
1222936_0002.png
Folketingets ForsvarsudvalgChristiansborg
FORSVARSMINISTEREN7. marts 2013
Folketingets Forsvarsudvalg har den 7. februar 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 125 tilforsvarsministeren, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nikolaj Vil-lumsen (EL).

Spørgsmål nr. 125:

”Ministeren bedes oversende alle dokumenter, der er fremlagt i den såkaldtepapkasse-sag så de bliver tilgængelige for offentligheden."

Svar:

Den i spørgsmålet omtalte sag vedrører en disciplinær undersøgelse mod en eller flere tje-nestemænd. Der gælder særlige regler om offentliggørelse af dokumenter i sådanne sager.Det følger af tjenestemandslovens § 21, stk. 8, jf. stk. 9, at offentlig gengivelse af, hvad derer passeret under tjenstligt forhør og retsmøder, der ikke er offentlige, straffes med bøde.Herunder falder det materiale, der er fremlagt under det tjenstlige forhør, forhørsprotokol-lerne samt forhørslederens beretning.Der kan derfor som udgangspunkt ikke ske offentliggørelse af disse dokumenter.Offentliggørelse kan dog ske, såfremt der foreligger et samtykke fra den pågældende tjene-stemand samt vedkommendes centralorganisation.Det anførte er dog ikke til hinder for, at en minister uden for de tilfælde, hvor der er en for-pligtelse til det, af egen drift, eller fordi et folketingsudvalg anmoder herom, i fortrolig form_______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200
videregiver oplysninger af den omhandlede karakter til det pågældende udvalg, hvis mini-steren skønner, at det vil være af betydning for en sag, der behandles af udvalget, eller detvil være et naturligt led i udvalgets arbejde at få de pågældende oplysninger.Folketingsudvalgets medlemmer vil i givet fald være omfattet af reglerne om tavshedspligtmed hensyn til fortrolige oplysninger, som de modtager.Jeg kan i den forbindelse oplyse, at jeg ved brev af 6. marts 2013 har meddelt Forsvarsud-valget, at udvalgets medlemmer har mulighed for at læse beretningen (230 sider) i For-svarsministeriet. Der er anført i brevet, at beretningen er fortrolig, ligesom de udvalgsmed-lemmer, der ønsker at læse beretningen, ved fremmødet i Forsvarsministeriet vil blive gjortopmærksom på dette forhold.
Med venlig hilsen
Nick Hækkerup