Forsvarsudvalget 2012-13
FOU Alm.del
Offentligt
1181230_0001.png
1181230_0002.png
Folketingets ForsvarsudvalgChristiansborg
FORSVARSMINISTEREN20. november 2012Folketingets Forsvarsudvalg har den 23. oktober 2012 stillet følgende spørgsmål nr. 12 tilForsvarsministeriet, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Troels LundPoulsen (V).

Spørgsmål nr. 12:

”Hvad indebærer og koster ombygningen af fregatten Iver Huitfeld i forbindelse med udsta-tioneringen til Aden Bugten?”

Svar:

Forsvarskommandoen er anmodet om en udtalelse til brug for Forsvarsministeriets besvarel-se.Forsvarskommandoen har i den anledning oplyst følgende:”I forbindelse med fregatten Iver Huitfeldts udsendelse til Aden Bugten under OperationOcean Shield er der foretaget en række mindre tilpasninger i fregatten for at optimere en-heden til løsning af de forventede opgaver under operationen.Tilpasningerne omfatter etablering af faciliteter til underbringelse af tilbageholdte personersamt anskaffelse og etablering af kølecontainer til opbevaring af eventuelt omkomne.Tilpasningerne bygger på et princip om i videst mulig omfang efterfølgende at kunne gen-anvende materiellet i de øvrige fregatter. Tilpasningerne beløber sig samlet til ca. 2,0 mio.kr. Tilpasningerne indebærer følgende:
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200

Gennemførte tilpasninger.

Økonomi [kr.]

Belysning, ventilation, vand og brandhydrant i lastrum for under-172.000bringelse af tilbageholdte.Isolering af lastrum for underbringelse af tilbageholdte.604.000Etablering af celler og supplerende toilet- og badefaciliteter for825.000tilbageholdte.Etablering af militærpolitivagt i lastrum af hensyn til tilbageholdte100.000Elforsyning m.v. til kølecontainer144.000Indkøb af kølecontainer180.000

I alt

2.025.000Udover ovenstående tilpasninger er der forud for afsejling og under forlægningen mod ope-rationsområdet færdiggjort en række planlagte installationer, generelle ændringer til skibs-klassen og reklamationssager i fregatten. Disse forhold kan ikke relateres direkte til fregat-tens udsendelse til Aden Bugten.Forsvarets Materieltjeneste har oplyst, at disse planlagte installationer, generelle ændringertil skibsklassen og reklamationssager i fregatten omfatter eksempelvis:Anskaffelse og montering af ny kran til håndtering af Frømandskorpsets nye gum-mibåd i styrbord og bagbord side, som har de samme mål, som søværnets kom-mende standard gummibåde. (Der tale om en ændring til skibsklassen, som instal-leres på alle fregatterne).Flytning af agter redningsflådearrangement (reklamationssag).Etablering af faciliteter til maritimt indsatshold på åbent dæk (Der tale om en æn-dring til skibsklassen, som installeres på alle fregatterne).Montering af ekstra antenner i masten inkl. kabelføring samt installation af forskel-ligt kommunikationsudstyr (Der tale om en ændring til skibsklassen, som installerespå alle fregatterne).Ændringer i skibsindretningen eksempelvis briefingrum, idrætsfaciliteter (Der taleom en ændring til skibsklassen, som installeres på alle fregatterne).”Jeg kan henholde mig til det, som Forsvarskommandoen har oplyst.
Med venlig hilsen
Nick Hækkerup