Forsvarsudvalget 2012-13
FOU Alm.del
Offentligt
1177393_0001.png
1177393_0002.png
Folketingets ForsvarsudvalgChristiansborg
FORSVARSMINISTEREN13. november 2012Folketingets Forsvarsudvalg har den 18. oktober 2012 stillet følgende spørgsmål nr. 11 tilforsvarsministeriet, som hermed besvares.

Spørgsmål nr. 11:

Ministeren bedes kommentere materialet fra Varde Kommune om Varde Kaserne, jf. FOUalm. del - bilag 19. Herunder bedes ministeren kommentere deeventuelle uoverensstemmelser, der måtte være mellem de tal og fakta, der oplyses i mate-rialet og tal og fakta i McKinsey rapporten.

Svar:

Forsvarskommandoen er anmodet om en udtalelse til brug for Forsvarsministeriets besvarel-se.Forsvarskommandoen har i den anledning oplyst følgende:”Forsvarskommandoen antager, at spørgeren refererer til Forsvarskommando-ens analyse af forsvarets, hjemmeværnets og det statslige beredskabs langsig-tede behov for etablissementer, herunder kaserner, flådestationer og flyvesta-tioner af maj 2012 (”Etablissementsanalysen”).Forsvarskommandoen har vurderet, om der måtte være faktuelle uoverens-stemmelser mellem tal og fakta i henvendelsen i forhold til oplysninger i etab-lissementsanalysen. Vurderingen indeholder alene en stillingtagen til de argu-menter, som behandles i etablissementsanalysen.Forsvarskommandoen vurderer ikke, at der er faktuelle uoverensstemmelser ihæftet om Varde kaserne i forhold til tal og fakta i etablissementsanalysen. Iforhold til andet afsnit, som indeholder uddrag af etablissementsanalysen, hen-ledes opmærksomheden på, at etablissementsanalysen ikke indeholder anbefa-_______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200
linger. Der opstilles udvalgte sammensatte modeller, og det er korrekt, at derteoretisk kan opstilles alternative kombinationsmuligheder.Det skal endvidere anføres, at der i etablissementsanalysen ikke ses at væreændrede forudsætninger for mulighederne for at gennemføre modellerne, så-fremt værnepligten ændres”.Jeg kan henholde mig til Forsvarskommandoens oplysninger og tilføje, at i for-hold til forsvarets fremadrettede behov er der i dag overkapacitet i den samle-de etablissementsstruktur, som i de politiske forhandlinger derfor ikke kan la-des uberørt, når udfordringen er at tilpasse forsvaret til en økonomisk ramme,der reduceres med 2,7 mia. kr. pr. år.Det er mit mål, at vi når frem til en bred politisk aftale, der på en fornuftig ogforsvarlig måde tilpasser forsvarets struktur til den nye økonomiske ramme.
Med venlig hilsen
Nick Hækkerup