Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1202759_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 9. januar 2013Sagsnr.: 18525Dok.nr.: 477363
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 13.12.2012 stilletfølgende spørgsmål nr. 97 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Erling Bonnesen(V).

Spørgsmål 97:

”Ministeren bedes foranledige, at Fødevareøkonomisk Institut foretager beregning af defaktiske omkostninger til etablering af hylder og rør i samtlige danske minkbure, såledesat den samlede, erhvervsøkonomiske omkostning dokumenteres og derefter oversendeberegningerne til udvalget.”

Svar:

Forud for vedtagelse af veterinærforliget den 2. november 2012 blev der fremlagtberegninger for de erhvervsøkonomiske konsekvenser af at indføre krav om berigelse afminks bure med hylder og rør. Der blev udarbejdet beregninger af Fødevarestyrelsen ogminkbranchens erhvervsorganisation Kopenhagen Fur. Alle beregninger, ogforudsætningerne herfor, var frit tilgængelige inden vedtagelsen af forliget, og det erdisse beregninger, som ligger til grund for aftalen.Kravet om hylder og rør vil være underlagt den årlige opfølgning af de tiltag i aftalen,der har erhvervsøkonomiske konsekvenser.
Mette Gjerskov
/Theis Bødker Jensen