Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1203234_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 10. januar 2013Sagsnr.: 18480Dok.nr.: 476709
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 13. december2012 stillet følgende spørgsmål nr. 92 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Erling Bonnesen (V)

Spørgsmål 92:

”Ministeren bedes redegøre for det politiske råderum i Lurpak-sagen og for hvilkeområder og dele af sagen, der måtte være uden for ministerens ogfolketingsmedlemmernes råderum, indblanding og ønske om stillingtagen i sagen.”

Svar:

Indledningsvist vil jeg gøre udvalget opmærksom på, at Lurpak-mærket tilhørerMejeriforeningen og den private ejendomsret til Lurmærkerne skal naturligvisrespekteres.Bemyndigelsen til at give ”samtykke” til en overdragelse af Lurmærkerne til andreligger hos Fødevareministeriet i henhold til § 4 i overdragelsesaftalen (statsaftalen) medMejeriforeningen. Som fødevareminister har jeg dermed det retlige og politiske ansvarfor stillingtagen til meddelelse af et eventuelt samtykke.Spørgsmålet vil i givet fald skulle håndteres administrativt som et led iFødevareministeriets opgavevaretagelse og faktiske forvaltningsvirksomhed. Der erdermed ikke tale om et anliggende for Folketinget.Der henvises i øvrigt til svaret på spørgsmål 91 (Alm. del.).
Mette Gjerskov/Charlotte Arp