Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1203075_0001.png
1203075_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 9. januar 2013Sagsnr.: 18475Dok.nr.: 479180
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 13. december2012 stillet følgende spørgsmål nr. 88 (Alm. del), som hermed besvares.

Spørgsmål 88:

”Ministeren bedes kommentere høringssvarene fra Danmarks Fiskeriforening til be-kendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2013, jf. FLF alm. del – bilag 99.”

Svar:

Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2013 og visse vilkår for fiskeriet i følgendeår og ændring af bekendtgørelse om trawl- og andet vodfiskeri blev sendt i høring 30.november 2012. Ændringerne i bekendtgørelserne indeholder flere elementer, der skalmedvirke til forenkling og mere selektivt fiskeri. Danmarks Fiskeriforening har haft po-sitive bemærkninger til de foreslåede ændringer vedrørende motorkraftbegrænsning,parslæbning, to-trawl, frysefartøjer og generationsskiftesild og er blevet imødekommetpå deres bemærkning vedrørende farvandsskifte. Danmarks Fiskeriforening har primærthaft kritiske kommentarer til ændringerne af kystfiskerordningen, hvor der også er mod-taget tilsvarende kritiske høringssvar fra formanden for Kystfiskerudvalget og forman-den for Thorup Strand Fiskeriforening.De to ændringer af kystfiskerordningen, med ikrafttrædelsesdato 1. januar 2013, er fore-slået for at sikre, at fiskeriet foregår kystnært, og at kystfiskermængderne reelt fanges afkystfiskere. Der vil stadig være rig mulighed for at drøfte kystfiskeri i den arbejdsgrup-pe, som skal se på en ny kystfiskerordning fra 2014. Arbejdsgruppen vil også fokuserepå andre tiltag end selve kystfiskerordningen, såsom kystfiskeriets betydning for turis-me, arbejdspladser i de små havne, samt forslag til forbedring af mulighederne for at fåafsat fangsterne lokalt. I arbejdsgruppen vil der derfor være repræsentanter for erhvervet,interesseorganisationer og myndigheder med aktier i kystfiskeri. Ændringerne til kystfi-skerordningen fastholdes altså.
På baggrund af de øvrige høringssvar er de foreslåede ændringer vedrørende motorkraft,parslæbning og to-trawl, som var ønsket af erhvervet, frafaldet af hensyn til bæredygtig-hed i fiskeriet.
Mette Gjerskov
/ Katrine Barnkob Lindgreen
2