Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1196943_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 17. december 2012Sagsnr.: 18437Dok.nr.: 475538
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 7. december 2012stillet følgende spørgsmål nr. 87 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Lene Espersen (KF)

Spørgsmål 87:

”Set i lyset af ministeren har nedsat en arbejdsgruppe til at se på den fremtidigeregulering af kystfiskeriet, bedes ministeren redegøre for, om ministeren gennem enbekendtgørelse, og derved uden at der foreligger en ny politisk aftale kan gennemføreændringer, særligt set i lyset af, at det fremgår af FKA aftalen, at ”Reguleringen sker iform af en ordning med fartøjskvoteandele (FKA), der hvert år udmøntes i årsmængderfor det enkelte fartøj. Ordningen gennemføres med et 8-årigt opsigelsesvarsel” samtbegrunde, hvorfor der sker ændringer før arbejdsgruppen er færdig.”

Svar:

Jeg kan oplyse, at Reguleringsbekendtgørelsen, hvori reglerne om kystfiskerordningenfremgår, revideres hvert år. De ændringer, som nu foretages af kystfiskerordningen, erpå ingen måde i strid med det 8-årige opsigelsesvarsel for Fartøjs Kvote Andele (FKA).Der er ikke tale om at afskaffe reguleringen med FKA men derimod en justering afvilkårene for at deltage i kystfiskerordningen.Der er lagt op til at foretage to ændringer af kystfiskerordningen fra 1. januar 2013 for atsikre, at fiskeriet foregår kystnært, og at kystfiskermængderne reelt fanges af kystfiskere.Der vil stadig være rig mulighed for at drøfte kystfiskeri i arbejdsgruppen, som også vilfokusere på andre tiltag end selve kystfiskerordningen, såsom kystfiskeriets betydningfor turisme, arbejdspladser i de små havne, samt forslag til forbedring af mulighedernefor at få afsat fangsterne lokalt.
Mette Gjerskov/Stina Østergaard Gmür