Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1201166_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, 4. januar 2013Sagsnr.: 18447Dok.nr.: 478008
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 5. december 2012stillet følgende spørgsmål nr. 82 (alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Mette Bock (LA).

Spørgsmål 82:

”Kan ministeren, under henvisning til forslag til lov om randzoner af 24. februar 2011(L 158), hvoraf det fremgår, at der samtidig etableres en støtteordning til kompensationaf de landbrugere, der som følge af loven skal udlægge randzoner på landbrugsarealerunder landdistriktsprogrammet, hvorved der kan ydes støtte til kompensation for"pålagte forpligtelser iht. vandrammedirektivet", som "kræver EU-kommissionensgodkendelse og først [kan] indføres, når de endelige statslige vandplaner foreligger",oplyse, hvilke konsekvenser Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse om at ophævevedtagelsen af de statslige vandplaner har for lovligheden og gyldigheden afrandzonelovens krav til landmændene om etablering af randzoner og desuden hvorvidtog i givet fald hvordan, det vil kunne påvirke de landmænd, der allerede har udlagtrandzoner?”

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for NaturErhvervstyrelsen, der oplyser følgende, som jeghenholder mig til: ”NaturErhvervstyrelsen afventer Kammeradvokatens redegørelse ogundersøgelser i Miljøministeriet, før det fastlægges, hvilke konsekvenser Natur- ogMiljøklagenævnets afgørelse har for randzoneloven og kompensationsordningen.Den foreløbige vurdering er, at randzonelovens bestemmelser fortsat er i kraft oggyldige”.
Mette Gjerskov
/Kim Holm Boesen