Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1196957_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, 17. december 2012Sagsnr.: 18465Dok. nr.: 475030
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 5. december 2012stillet følgende spørgsmål nr. 80 (alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Thomas Danielsen (V).

Spørgsmål 80:

Vil ministeren redegøre for, hvordan hun er kommet frem til, at der i et historiskperspektiv ikke har været indikationer af, at østersyngel fra lavvandsområder iLimfjorden kan udvandre til dybere vand til trods for at østerslarver er frit svævende ivandsøjlen i op til 20 dage, jf. svar på FLF alm. del – spørgsmål 24?

Svar:

Ifølge DTU Aqua foreligger der ikke viden om transport af østerslarver fra lavvandedeområder til områder på dybere vand. Bestandsundersøgelser i Limfjorden har hidtil kunomfattet den del af østersbestanden, som forekommer på større vanddybder end 3-4meter, jf. besvarelse på FLF alm. del – spørgsmål 81.Der forekommer ligeledes østers på lavere vanddybder. På grund af mere favorabletemperaturforhold på lavere vand vil der med større sandsynlighed kunne forekommeproduktion af yngel her. Den del af østersbestanden, som forekommer på det lave vand,og betydningen af yngelsætning her, i forhold til populationsdynamikken for bestandenpå dybere vand, er fortsat ukendt.I historisk perspektiv har der ifølge DTU Aqua ikke været indikationer af en udvandringaf østers fra lavt vand til dybt vand. Rekrutteringen på lavt vand antages derfor ikke atinfluere på rekrutteringen, som foregår på det dybere vand, jf. besvarelse på FLF alm.del – spørgsmål 24.Mette Gjerskov/Mette Selchau