Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1190469_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 5. december 2012Sagsnr.: 18251Dok.nr.: 469306
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 26. november 2012stillet følgende spørgsmål nr. 73 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 73:

”Som led i ministerens bestræbelser på at stoppe farlige bakteriers fremmarch,jf. pressemeddelelse d. 23. oktober 2012, vil ministeren da sikre:1) at der fremover er oplysningspligt om MRSA status i forbindelse med salg afavlsdyr og smågrise,2) at besætninger, hvor MRSA er konstateret, forpligtes til at igangsættebehandling med det samme for at komme problemet til livs?”

Svar:

Jeg vil ikke fastsætte særlige regler for oplysning om MRSA-status og dermed rejsetvivl om, hvorvidt Købelovens bestemmelser i øvrigt gælder også ved handel med dyr.For at undgå tvivl om status, ville Fødevareministeriet i givet fald skulle oplistesamtlige sygdomme og symptomer, der skal oplyses om i forbindelse med salg af dyr,for at undgå, at nogen fejlagtigt skulle tro, at oplysning om MRSA-status ville være deteneste relevante. Dette skaber større forvirring end overblik, hvorfor den lettilgængeligeog overskuelige løsning er at bekræfte, at Købeloven gælder.Der er endnu ingen kendt behandling for MRSA, og derfor giver det ingen mening atpåbyde behandling. Vi arbejder i første omgang på at begrænse udbredelsen, men detkan ikke kaldes behandling mod MRSA.
Mette Gjerskov/Charlotte Røgild Knudsen