Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1282801_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 23. september 2013Sagsnr.: 22096Dok.nr.: 579198

Fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. 582 (FLF alm. del) stillet den 29.

august 2013 efter ønske fra Erling Bonnesen (V)

Spørgsmål nr. 582:

”Ministeren bedes redegøre for, hvor meget antibiotika der er i importeret kød sammenlignet medkød produceret i Danmark samt kommentere redegørelsens resultatet. Endvidere bedes ministerenoplyse, om hun på baggrund af redegørelsen finder anledning til at tage initiativer i forhold tilimporteret kød med højere antibiotikaindhold end det dansk producerede kød.”

Svar:

Fødevarestyrelsen har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:”Fødevarestyrelsen kan oplyse, at i Danmark finder vi meget få rester af antibiotika i det kød, viproducerer. Vi har i de seneste tre år kun fundet mellem en og fire søer om året med ulovligerester af antibiotika, mens der ikke fandtes ulovlige rester af antibiotika i slagtesvin. Vi finderligeledes kun sjældent ulovlige rester af antibiotika i slagtede kreaturer, men der blev dog i 2012gjort et fund i et enkelt slagtekreatur.Blandt undersøgte partier af kød importeret fra tredjelande i 2012 frem til i dag, er der ikke blevetfundet ulovlige rester af antibiotika ved den danske grænsekontrol.”Jeg finder derfor ikke grundlag for at tage yderligere initiativer i forhold til importeret kød.
Karen Hækkerup
/Tina Nyyssönen
Ministeriet for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12DK-1216 København K
Tel +45 33 92 33 01Fax +45 33 14 50 42
[email protected]www.fvm.dk