Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 23. august 2013Sagsnr.: 21718Dok. nr.: 568541
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 25. juli 2013stillet følgende spørgsmål nr. 545 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Erling Bonnesen (V).Spørgsmål 545:
”Ministeren bedes redegøre for, i hvilket omfang fødevarer i danske butikker alleredenu mærkes, så forbrugerne kan se, om det er halalslagtet kød, så forbrugerne harmuligheden for at vælge ikke-halalslagtet kød?”Svar:
Forbrugerne vil i dag kunne finde fødevarer, der specifikt er mærket med, at det erhalalslagtet, ligesom der er butikker, der mærker med, at de generelt sælger halalslagtetkød.Kyllingeproducenten Gråsten Fjerkræ har anmeldt til Fødevarestyrelsen, at de vil mærkekyllinger ”ikke halal”. Fødevarestyrelsen oplyser, at de derudover ikke er bekendt med,at der på nuværende tidspunkt er producenter, der frivilligt mærker deres produkter med,at de ikke er halalslagtet.Jeg har bedt Fødevarestyrelsen om at rette henvendelse til erhvervet for at få oplyst, omdette er tilfældet, og vil herefter vende tilbage over for udvalget.
Karen Hækkerup
/Lene Carpentier